Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

За пети пореден път Франция е място № 1 за живеене.
Списание International Living в своята традиционна януарска класация, за пети пореден път определи Франция, като най доброто място за живеене.

 

Класацията се базира на задълбочено проучване в различни области на живота. Франция отбеляза високи резултати в повечето области в проучването, като най-силните й места са здравната система, добрата инфраструктура и обществен ред.

 

Проучването обхваща 194 държави и девет житейски сегмента:  разходи за живот, култура и свободно време, икономика, околна среда, свобода, здраве, инфраструктура, обществен ред и климат. Анализира се информация от няколко официални източника, включително правителствени уеб страници, Световната здравна организация и медиите.

 

От списанието коментират, че във Франция има високи данъци и досадна бюрокрация, но те отиват на втори план, на фона на високото качество на живот и най-добрата здравна система в света.

 

Страната обичайно  събира високи резултати в повечето категории, но си има и своите проблеми. Такива са националната идентичност и високата безработица сред младежите.

 

Проблемът с националната идентичност принуди френското правителстно да отвори национална дискусия по тази тема. Дискусията се разви във вид на дебати за националната идентичност, дали имигрантите и по-конкретно мюсюлманите могат да се нарекат французи. Франция се слави с най-голям брой мюсюлмани в Европа, близо 6 милиона души.

 

Според списанието , след Франция в топ 10 на най-добрите места за живот в света, се нареждат Австралия, Швейцария, Германия, Нова Зеландия, Люксембург, САЩ, Белгия, Канада и Италия .

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии