Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

За една година, хотелските стаи в Европа поевтиняха със седем процентаКъм момента, средната цена за стандартна хотелска двойна стая в Европа е 103 евро, което ще рече, че спрямо март 2009 година, цената се е понижила със седем процента.

 

Понижение бележат цените в 34 от общо 50 големи града в Европа. Но има и изключевия. Например в Лондон цените на хотелските стаи, не само, че не са се понижили, а напротив отбелязва се повишение с 6%.
 

 

Лондон е най-скъпият град във Великобритания със средна цена от 139 евро на вечер. Но в Европа той е на четвърта позиция, пред него са Милано-153 евро на вечер, Осло-157 евро и първенецът Женева-195 евро на вечер.
 

 

Българската столица е със средна цена от 79 евро на вечер за стандартна хотелска стая. Което е спад с 25% спрямо месец март 2009 година.

 

През настоящият месец, цените в хотелите на много столици бележат ръст спрямо предходния месец февруари. Хотелската стая в Рим струва 114 евро, с 13% повече от февруари, докато във Виена цените са 116 евро-повишението е с 19%.
 

 

Подобни увеличения се регистрират и в Амстердам-117 евро, Атина-93 евро и Барселона-109 евро, като и в трите града е отчетено поскъпване от по 9% през март спрямо февруари.
 

 

Обратното важи за Дания и Швеция, въпреки, че цените там остават доста над средната европейска стойност. Цените на хотелските стаи в Копенхаген-130 евро и Стокхолм-135 евро са се понижили с 6% спрямо февруари.
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии