Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Храна от слънцето

Можем ли ние хората да се храним от слънцето? Оказва се, че можем и това не е шега породена от безпаричието и кризисните ни семейни бюджети. Господин Хира Ратам Манек от Южна Индия вече близо десетилетие се храни само и единствено със слънчева светлина. Това не е измислена сензация, а изследван от НАСА феномен. Тялото няма потребност от нищо повече, доказа Хира Манек. С лесни практики всеки от нас е способен да „превключи” на слънчева енергия. Представете си какъв чист и светещ свят ще заблести от хора, които получават храна направо от източника.

 

Ние живеем за сметка на вторичната слънчева енергия, която поемаме, като се храним с растения и животни. Това, на което трябва да се научим, е да поглъщаме тази енергия от слънцето. Индиецът Манек го прави от години и се чувства отлично.

 

Манек започва да експериментира през 1992 г. Три години по-късно отива на поклонение в Хималаите, а когато се завръща, престава да се храни. Жена му Вилма казва, че всяка вечер той гледа в слънцето, без да мига, по един час. Поетата енергия е единствената му храна. Понякога пие чай, кафе или някаква течност.
НАСА го кани, за да изследва тази способност на тялото заради възможността астронавтите да преминат на слънчева диета. Когато пристига в САЩ, научните екипи се убеждават, че индиецът наистина оцелява без храна. Изследванията се водят от  д-р Патъл от Джеферсън университет. Резултатите доказват, че всички процеси в тялото на Манек са нормални.

 

Той е роден през 1937 г., и е инженер с успешна кариера. През 1962 г., попада в ашрама на Шри Ауробиндо в Пондичери. Ученичка на Ауробиндо, продължаваща дейността му след неговата смърт, му предава посланието: „Ти трябва да донесеш на земята слънчевата енергия, за да помогнеш на висшия разум да докосне всяко тяло.”
По-късно се среща с учител, който го избира сред тълпата, за да му каже същото, което вече му е предала ученичката на Шри Ауробиндо.

 

Въпреки това Манек дълго не знае какво да прави. Той ходи бос по земята, стои на слънце и прави всичко , което би могло да помогне на намерението му. Неочаквано забелязва, че апетитът му видимо е изчезнал и че не се нуждае от храна, а енергията му се е повишила няколко пъти. Тогава идва откритието, че слънчевата енергия трябва да попадне в тялото. Как? През очите. Той започва стъпка по стъпка да приучава  очите си да гледат право в слънцето.

 

Кой може да практикува „феномена Манек”?
 

 

Всеки, който поиска. Няма ограничения за възраст и религия. Не е необходима промяна в обичайния начин на живот, нито изтощително гладуване – тази опитност ще дойде от само себе си.

 

-  През първия ден гледайте в слънцето пет секунди, през втория – десет, на третия – петнадесет, и т. н. Важно е да не измъчвате очите си, за да не повредите зеницата.

 

- Още по-важна е вътрешната ви нагласа. Мислено си повтаряйте как слънчевите лъчи навлизат през очите ви, оттам в мозъка и после в цялото тяло. Помолете светилото да ви даде енергшята си, за да бъдете здрави и хармонични.

 

- В слънчевата светлина са всички аспекти на дъгата и вие приемате едновременно свето – и цветотерапия.

 

- Вярвайте, че болестите ще изчезнат, а космическата енергия храни тялото и регулира процесите в него. Преодолейте страховете от болест и смърт, от мъглата на бъдещето. Менталните нарушения – стресът или депресията - ще изчезнат. Ще се стопят напрежението и страхът за решението на важни до този момент за вас жизнени проблеми. Ако такава е била целта ви – не удължавайте времето, в което сте решили да приемате слънчева енергия. Ако искате да вървите напред – увеличавайте д по няколко секунди всекидневната си терапия. След шест месеца, или сто и осемдесет дни, вече ще можете да гледате без напрежение слънцето по петнадесет – двадесет минути.  За това време физическите болести ще изчезнат напълно.

 

- След като преодолеете петнадесет минутната бариера за гледане в слънцето, ще започнете да усещате, че апетитът изчезва. Когато ще можете да съзерцавате слънцето по тридесет – тридесет и пет минути, мозъкът ще започне да съхранява слънчева енергия и да се храни с нея. Още на двеста и седемдесетият ден, или на третия месец, ще можете да се взирате в слънцето по четиридесет и четири минути. ТОВА ВРЕМЕ НЕ БИВА ДА СЕ ПРЕВИШАВА!

 

За този период потребността от храна ще изчезне напълно и няма да ви мъчи чувството за глад, което ще премине само. Ще откриете нови възможности – способност за ясна визуализация на образи или състояния. На този етап можете да спрете ежедневното взиране в слънцето, защото енергията вече се е натрупала във всяка клетка. Когато клетките са заредени, редовните сеанси не са необходими, те могат да станат периодични.

 

Манек казва, че ние губим огромно количество енергия, за да храносмиламе. В Индия има над двадесет души, които не се хранят от години. Неколцина други не го правят повече от двадесет години. В целия свят числото на тези хора е над двеста.
Мерки за безопасност:

 

* Не увеличавайте визуалния контакт със слънцето с повече от десет секунди дневно.

* Не превишавайте нормата от четиридесет и четири минути и не гледайте в слънцето по-дълго.

*Периодично посещавайте очен лекар, за да не пропуснете опасността от някакви усложнения. Манек смята, че когато гледате слънцето, трябва да стоите боси върху земята. Не върху бетон или камък и дори не върху трева, а върху гола земя, пясък, прашен път.

* Опитвайте да поглеждате в слънцето  и да запазвате визуалния му образ в съзнанието си. Отпуснете се в състояние на релакс.

* Ако възникнат очни проблеми, Манек съветва да преминете на друг режим да гледате директно в слънцето една секунда, после да затворите очи и да го наблюдавате с „третото око”, чакра аджа. Когато мисленият образ изчезне, отворете очи и погледнете в слънцето отново. Правете го, докато мисленият му образ не се запазва пет – шест минути. За това време и медицинските очни проблеми ще изчезнат и вие ще преминете към нормалната практика. Докторът по медицина  от Филаделфия Маури Пресман пише, че за човечеството са се появили надежди за излизане от старите граници. Надежди да управляваме телата и мозъка си чрез магнитната слънчева енергия. Тази нова опитност ще ни превърне в нова раса, по-съвършена в духовен и физически смисъл.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии