Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Хотели в Слънчев бряг потъват

Бургаската Дирекция за строителен контрол е проверявала няколко сигнала, че хотели в Слънчев бряг потъват, съобщи шефът й Милен Ненчев.

“През 2006 година при нас постъпиха на няколко пъти информации за такива постройки, чиято конструкция не е издържала, и ние своевременно извършихме проверка. Но не бе констатирано нищо“, каза той.

Сигналите не са били анонимни, уточни Ненчев. Те се отнасяли все за хотели, строени върху и около терените на някогашния къмпинг “Емона“, където почвата е по-блатиста.

В сигналите се твърдяло, че при един от хотелите основата му е била изградена от бетон с примеси на морски пясък, което го правело по-неустойчив, а при друг не са издържали носещите колони.

Ненчев призна, че представители на строителния надзор не са присъствали на изливането на плочите на тези хотели. Но при всеки от случаите имало протокол, че комисия е приела обектите.

При проверката си РДНСК е вземала проби единствено от бетоновите възли, снабдяващи строежите, и не е установила нарушение при изготвянето на бетоновата смеска.

В самия Слънчев бряг също признаха, че през 2006 година е имало много твърдения за проблемно строителство в тази част на комплекса.

“До мен достигаше информация, че има рушащи се и потъващи колони, понеже блатистата почва и основата на сградите не са издържали на масивните постройки. Но аз не съм компетентният орган, който може да установи това“, заяви изпълнителният директор на “Слънчев бряг“ АД Малина Бакалова.

Бакалова каза, че по принцип в Слънчев бряг би трябвало да се избягва изграждането на подземни помещения в хотелите заради подпочвените води, които се намират на съвсем малка дълбочина.

Много хотели обаче игнорирали това и строели цели подземни етажи, които се наводнявали и при най-малкия дъжд.

Р.М.
 
09-01-2008

Източник: В-к "СЕГА"

Източник: www.imoti.net

 

 


Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта ИМОТ ДНЕС - imotdnes.com; dnes@imotdnes.com

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии