Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Хотели 2010: Сграда с рекреационни функции и спа център, град Хисаря

 

 

инвеститор:
Ригел 99 ОО
Д

 

архитект:
арх. Васил Шилев

 

изпълнител:
ЕТ Дилайт - Димитър Омаров

 

конструктор:
инж. Мария Сабрутева

 

адрес:
Хисар

            

 

Сградата е проектирана като ваканционна – за хора които обичат грижата за доброто самочувствие и здравето на тялото си.

 

Съдържанието на сградата е: 18 апартамента и студиа и богато развити общи пространства, които всеки собственик притежава като обща част.

 

Това общо пространство се състои от: спа с джакузи с минерална вода, Турска баня, Финландска сауна, фитнес помещение, стая за масажи, и басейн с минерална вода на покрива на сградата, барбекю и градина. Така собствениците получават не само апартаменти (студиа), но и пространства където могат да се наслаждават на процедури за здраве, колкото желаят.

 

Освен това в сградата са разположени и Италиански ресторант и кафе.

 

Друга особеност на сградата е използването на топла минерална вода в джакузито и басейна, което намалява консумацията на ток и увеличава периода на използване на басейна от ранна пролет до късна есен.

 

Самият басейн със зоната за почивка около него, разположен на покрива и с конструкция в подпокривното пространство, използвайки го максимално, в съответствие с един от основните принципи на модерната архитектура – употребата на плоския покрив(Корбюзие-Марсилската сграда).

 

Огромните прозорци от край до край правят връзка с парка през улицата и позволяват проникването на слънчевите лъчи в помещенията за по-добър комфорт през зимата, докато през летните месеци дърветата пред сградата предпазват от ослънчаване. Самата конструкция на дограмата е проектирана с максимален ефект за топлотехническа ефективност.

 

 

 

 

 

 

 

 

 




 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

Коментирай







Аз не съм бот  


« Обратно в статии