Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Хотели 2010: Маунтийн Лейк, град Смолян

 

 

инвеститор:
Е енд С имоти ООД

 

архитект:
арх. Росен Недялков

 

изпълнител:
Щеревстрой ООД

 

конструктор:
Респект 93 ООД, Стефко Драгов

 

адрес:
Смолян, местност Лъгът

            

 

Хотел Mountain Lake е част от едноименния ваканционен комплекс в района на Смолянските езера. Концепцията на хотела и целия комплекс е да предлага едно истинско планинско преживяване в съчетание с природата и традициите на най-магичната планина - Родопите. Максимална хармония с околната среда и активна грижа за биоразнообразието на региона са били и са основната мисъл при планирането, изграждането и експлоатацията на този туристически обект – главна причина за характерното за комплекса ниско строителство.

 

За хотела

 

Mountain Lake се намира в едно от най-красивите кътчета на Родопите - на 1500 м надморска височина, в непосредствена близост до живописните карстови езера.
Състои се от 18 апартамента, разпределени в 3 отделни секции с ниска етажност и традиционен архитектурен стил. Хотелът разполага с модерна и луксозна обслужваща зона, която включва:

 

Уютни студия и апартаменти с една или две спални, оборудвани с мини бар, телефон, кабелна телевизия, а за любителите на живия огън част от апартаментите са с камини;

 

Етнографски ресторант с национални ястия и напитки от Родопите;

Модерно оборудван SPA център с басейн, суха финландска сауна,
парна римска баня, фитнес, зали за масаж, отмора и разкрасяване;

Външен и вътрешен детски кът за игри с компютърна зала;

Конферентна зала за семинари, обучения и тиймбилдинг;

Денонощна охрана и видеонаблюдение за спокойствието на гостите;

Паркоместа, съобразени с капацитета на хотела.

Околна среда и биоразнообразие в региона

 

За да се съхрани биоразнообразието в региона, озеленяването на Mountain Lake е планирано по начин, който се вписва отлично в характерната околна среда.

 

Съществуващите еко-пътеки, които години наред са маркирали любими туристически маршрути, са подобрени и допълнително са изградени нови, през които да се минава безпрепятствено.

 

В района вече са поставени и над 20 къщички за птици, които помагат за запазването на орнитоложкото разнообразие на Родопите. Поставянето на хранилки за сърни и елени, които с наближаването на зимата вече се използват от дивите животни, е друга успешна инициатива на комплекса.

 

Регионът

 

Районът на Смолянските езера притежава уникалнa природнa даденост – отрицателна йонизация на въздуха, която влияе изключително благоприятно на човешкото здраве. Гъстите иглолистни гори произвеждат фитонциди, които правят въздуха особено здравословен за хора с алергии и заболявания на дихателните пътища. Това богатство е основна притегателна сила за всеки, който търси естествена природна среда и качествен еко–туризъм.

 

Само на 850 м. от хотела е лифт станцията за връх Снежанка, откъдето започват всички писти на курорта Пампорово. Хубавото на разположението на комплекса е алтернативата да бъде заменена колата с приятна разходка. Пеша от ”Маунтийн лейк” може да се стигне до Смолян, Стойките, Широка лъка и много други китни места и забележителности от региона. През Златоград до Гърция се стига за около час, което създава възможност за съчетаване на красивите Родопски планини със слънчевите курорти на Егейско море.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии