Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Хотели 2010: Берлин Парк Витоша, град София

 

 

инвеститор:
Уолтън Асошийтс Еко ООД

 

архитект:
КА2-АРХ ООД, арх. Антон Ватев

 

изпълнител:
Дюлгерстрой ООД

 

конструктор:
инж. Иван Чакъров

 

адрес:
София, кв. Бояна, ул. георги Рилски

            

 

Апартаментен хотел „Берлин Парк Витоша” се намира в елитния столичен квартал Бояна. Сградата на хотела се състои от четири обособени в конструктивно отношение и взаимно свързани функционално тела – А,Б,В и Г , с обща застроена площ 9 650,18 кв. м.. Има издадени разрешение за ползване №СТ-05-532/04.05.2010г., разрешение за ползване трафопост и удостоверение за категоризация на хотел.Сградата е изградена съгласно изискванията за строеж първа категория. Всички стени са изпълнени с тухли „WENERBERGER”, които в съчетание с топлоизолационен пакет от EPS-F покриват изискванията на Европейските норми за енергийна ефективност.

 

Сградата на хотела е осигурена с всички обществено обслужващи дейности, отговарящи на стандартите и осигуряващи категория „четири звезди”. Транспортен достъп е осигурен откъм северната страна на хотела, включващ свободен достъп на автобуси непосредствено до сградата, под козирка в пряк достъп с главния вход и рецепцията, като е предвидено обръщателно колело решено като алпинеум,с характерни алпийски видове,създавайки среда отговаряща адекватно на региона. Достъпа на посетители с ограничени двигателни функции е осигурен чрез рампа до главния вход на хотела.

 

Подземните гаражи са предвидени за манежно паркиране, изпълнени от червен шлайфан бетон с фибри, на две нива с прави шестметрови рампи, оборудвани с най–модерна светофарна уредба и самозатварящи се на сектори противопожарни врати тип „брандмауер” гарантиращи висок клас пожарна безопастност.

 

Осветлението е с датчици, реагиращи на движение,осигурено е озвучаване и топлоизолация.Хотелска част (5004.62 кв. м.), състои се от 27 студия, 17 стаи, 29 апартамента - шумо и топлоизолирани по подове и междинни стени.

 

Обзавеждането е по отделен интериорен проект, дизайнерска поръчка - масивна изработка. Ел. инсталация „Legrand”, текстилни пердета и кувертюри - най-висок клас спроизход Испания. Матраци специална изработка със силиконов пълнеж и вентилируемост, чаршафи сатен-100% памук. Картини за целия комплекс - уникати от маслени бои.

 

Стаите оборудвани с LCD и плазми със сателитни приемници.Интериорни врати-масив орех,както корпусните мебели.Дограмапрозорци и врати - алуминиеви, петкамерни на немската фирма „Brekelman” с двойно отваряне, енергоспестяващ ефект, цветен стъклопакет с нискоемисионно „К” стъкло. Бани - керамични облицовки „Valentino”, казанчета „Geberit” Швейцария, санитария и арматура „ROCA”. Парапетите на терасите за апартаменти и стаи са от „ковано желязо”, обработени с грунд боя и патина. Подове от испански клинкер с противохлъзгаща повърхност. Покриви, олуци и водостоци са от листи медна ламарина. Асансьори марка „ОРОНА”- Испания, с махагонова ламперия и дизайнерски подове. Конферентна зала с модерно оборудване и озвучаване за 80-100 души. Климатизиран ресторант с две зали,”зимна градина” и тераса със 120 места, обзаведен с ламперия от масивно дърво в светли тонове. Полилеите в общите части и ресторанта с кристали „SWAROVSKI”. Подът е от естествен масивен паркет от американски орех, шарка тип „Версай” със светъл фриз от ясен.Собствена озвучителна система. Кухня напълно обзаведена,конвектомат и котлони на газ, климатизирана, разполагаща с аварийна вентилация.

 

Спа център с Парна баня, Ароматерапия, Душ Виши, Финландска сауна, Руска сауна, Контрастни душове, Зона релакс с водопад, озвучаване и таван от барисол залезно небе, Шоково ведро, Зала джакузи и кръгъл душ,басейн,медицински център с модерно обзавеждане, фризьорски и козметичен салон, кабинет педикюр и три масажни кабинета-напълно обзаведени и оборудвани в „източен стил”.

 

Плувният басейн е в модерни цветове на облицовката и дискретно осветление. Таванът е от „Барисол” Франция, отпечатка звездно небе с диодни лампи. Стените са декорирани с художествени пластики плитък релеф,индивидуална разработка. Пречистването на водата е решено с озонираща система,без използване на хлор, с което се избягва канцерогения фактор.В пряк достъп до басейна е оборудван фитнес център.

 

Обекта разполага с нощен клуб-пиано бар”АЛИАС” с капацитет от 100 места.Интериора е решен с ламперия от масив в червен нюанс, кожа пепел от рози, „венециански”огледала, акустични оцветени модулни тавани ”Екофон”за шумоизолация. Пиано старинно, цвят махагон доставка от Виена, озвучаване с професионална музикална уредба „YAMAHA” с всички възможности, свързана и с ефектна осветителна система.

 

Лоби барът е в стила на обзавеждането на интериора на фоайето, изпълнени с ламперия орех масив, полирана с дълбок китайски лак. Подови настилки фоайе са с едроразмерен гранитогрес тип мрамор „Vatikano” Италия. Обекта е със събирателен резервоар 36 куб.м., захранван от дъждовни води, захранващи поливната система. В корпус Г са разположени ОВК инсталации, топлообменници, помпено и бойлерно помещение, хидрофори за налягане и пожарогасене.

 

Перално помещение – напълно оборудвана с перални на ток „Fagor”, сушилни и каландър на газ. Около хотела са планински гори, чист въздух и живописна панорама над София и Софийското поле до Стара планина.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии