Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Харвардският университет продава свой дял в недвижими имоти за 500 млн. долара

Харвардският университет-един от най-известните университети в САЩ и по света, планира да продаде дял от Доверителния си фонд. Делът който ще бъде предложен за продажба, е под формата на активи в недвижими имоти и инвестиции в недвижими имоти на стойност 500 милиона долара, пише в днешния си брой  Walt Street Journal, позовавайки се на източник, запознат с въпроса.

 

Доверителният фонд на университета е с общ капитал 26 милиарда долара и е най големия в страната. В него активите на университета, които са под формата на инвестиции в недвижими имоти достигат цифрата от пет милиарда долара.
 

 

От тях, активи за два милиарда долара са под формата на недвижими имоти собственост на университета, за три милиарда долара са активите, които са под форма на инвестиционни договори, уточнява в материала си Wall Street Journal.
 

 

Харвардският университет е един от най-известните университети в САЩ и по целия свят. Намира се в град Кеймбридж, щата Масачузетс. Университетът е основан на осми септември  1636 година и носи името на английския мисионер Джон Харвард, който завещава половината си имущество на лицея и библиотеката на университета.
 

 

В момента, в Харвардския университет се обучават около 18 хиляди души, а други 10 хиляди са стажанти в различни училища от системата на Харвард.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии