Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Във Великобритания построиха гигантски летящ хотелКакто се казва човешкото въображение няма граници. Поредното доказателство е гигантският летящ хотел построен в Обединеното кралство. Този фантастичен хотел предлага по-голям лукс дори от най-съвременните пътнически самолети.

Но в този случай не става въпрос за самолет, а за дирижабъл с формата на хвърчило, именуван Aircruise.


Летящият хотел е проектиран от лондонската компания "Сиймурпауъл"и може да транспортира 100 души от Лондон до Ню Йорк за немалкото 37 часа, но за сметка на това пътниците се радват на свръхлуксозни условия. Все пак това е хотел и хората летят с него не по работа, а за забавление.
 Иначе същият маршрут се изминава от пътническите самолети за 7 часа.


Летящият хотел изминава маршрутът от Лос Анджелис до Шанхай за по-малко от четири дни. Достатъчно време за веселба в луксозна атмосфера.

Дирижабълът е висок 265 м, вместимостта му е 330 000 куб. метра газообразен водород, а товароподемността-396 тона. В него има мезонети, барове и дори остъклени подове.

Летящият хотел е безшумен и не замърсява околната среда, защото съчетава слънчевата енергия с първичното задвижване с водороден газ. Големи водородни горивни клетки тип PEM (Polymer Electrolyte Membrane) осигуряват енергия на борда и известно количество питейна вода.

Този тип горивни клетки обикновено се използва в леки коли. Клетката използва водородно гориво и кислород от въздуха, за да произвежда електричество.

Средната скорост на дирижабъла е около 90 мили в час. Aircruise лети на максимална височина 12 000 фута (1 фут = 30,48 см), но по пътя може да слиза до няколкостотин фута височина, ако има интересни обекти за разглеждане.

От компанията създател, определят летящият ресторант като нещо средно между круизен кораб и плаващ хотел. Само че за разлика от тях той плава в небето, а не по водата.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии