Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Във Варна събарят къщи заради пробива на бул.”Левски”


Пет къщи, отчуждени заради пробива на бул. "Левски", ще бъдат съборени до края на седмицата, съобщи Теодора Трендафилова, шеф на дирекция "Общинска собственост" в община Варна. Багерите ще сринат сградите на ул. "Български орел" №24-А, на ул. "Струга" №37-Г, №43-А и №27, както и на ул. "Васил Априлов" №28.

 

Служители на Е.ОН, охранявани от полицаи, спряха тока на част от сградите. Акцията им обаче провокира недоволството на хора, живеещи в съседни къщи, които не са отчуждени.
"В карето останаха три сгради, които все още са частна собственост. Не ни отчуждават, но нито можем да продаваме, нито да строим, защото оттук ще минава бул. "Левски". Около нас всички къщи бяха съборени още м.г., заобиколени сме от пущинак и често ставаме лесна плячка за ромите, които ни атакуват и крадат", жалва се семейство, обитаващо къща на ул. "Струга" 77.

 

Друга позиция представи Теодора Трифонова. "Със собствениците на въпросния имот имахме договорка за обезщетение. Къщата трябваше да бъде отчуждена, а те да получат общински имот на ул. "Овче поле" №26. Бяхме пред подписване на документите, когато те изведнъж се отказаха и поискаха финансови компенсации. Заради кризата тази година общината не изплаща пари, а заменки чрез отчуждаване изобщо не са заложени", обясни тя.
 

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии