Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Във Финландия строят апартаменти за непушачиВъв финландския град Еспо, ще бъдат изградени около 400 общински апартамента, които ще се отдават под наем само на граждани непушачи, съобщава изданието Helsingin Sanomat.

 

Този проект се реализира по държавната програма за отказване от тютюнопушенето. Първите апартаменти, с включена в договора клауза забраняваща тютюнопушенето, по план ще започнат да функционират през април 2011 година. Забраната за тютюнопушене ще важи не само за апартамента, но за балкона, паркинга и прилежащата територия. Наематели ще могат да пушат само на определените от собственика /общината/  места.

 

Компанията Espoonkruunu, която отдава под наем построените за сметка на общината жилища, е готова да включи клаузата за забрана на пушенето и във всички сключени досега договори. Това на практика ще превърне в апартаменти за непушачи и тези жилища, където сега пушенето е разрешено.

 

Според директора на Espoonkruunu, забраната за пушене в общинските апартаменти, в крайна сметка ще се превърне в норма и за други градове във Финландия. Подобни проекти за изграждане на жилища за непушачи, вече бяха разгледани в Хелзинки и Вантаа, каза той.
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии