Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Влагат 50 млн. евро в 16-етажна жилищна и офис сграда във Варна

 


 

"Оркид Дивелъпмънтс Груп" ще инвестира 50 млн. евро за построяването на 16-етажна жилищна сграда с офис и търговски площи във Варна. На официална церемония бе направена първата копка на обекта на бул. "Осми Приморски полк".

Кметът Кирил Йорданов, председателят на местния парламент Борислав Гуцанов, президентът на компанията Офер Мирецки, вградиха в основата на атрактивната сграда "Капсула на времето", в която поставиха вестници, карта на града и банкнота.

Проектът представлява изключително атрактивна многоетажна жилищна сграда с РЗП 42 443 кв.м., търговски и офис площи, три подземни нива гаражи и паркоместа, магазини, атриуми, заведения за хранене, SPA център с функционални помещения, зона за релаксиране и закрит басейн.

Автор на проекта в архитектурно бюро "Лагис". Жилищната част на обекта е 12 034 кв.м., офиси - 9600 кв.м. и търговски площи - 7787 кв.м. Сградата ще разполага с три отделни входа. Жилищната част ще бъде с панорама към морето.

От предвидените 107 апартамента, разположени на десет от етажите, почти половината ще бъдат с две по спални, а останалите - с една и ателиета. Апартаментите ще бъдат завършени по БДС, с луксозно изпълнени общи части в следния вид: външна силикатна мазилка и облицовка с естествен камък, фасадна дограма от PVC профил с двоен стъклопакет, мазилка и шпакловка по стените, структурно окабеляване за кабелна телевизия и телефонизация, локално парно, включително монтирани радиатори, най-съвременната топлоизолация от екструдиран пенополистерол по фасадите.

На 300 кв. м. на последния етаж на сградата ще бъде апартамента на президента на компанията Офер Мирецки, който има четири дъщери. Три от тях присъстваха на церемонията за първата копка на обекта. Мирецки каза, че се надява апартаментите да се купуват и от българи и от чужденци. Предвижда се сградата да бъде завършена до две години.

Стартовата цена за закупуване на жилища е 1700 евро на кв.м., а за офисите - 2 000 евро на кв.м. Първоначалната идея е под наем да се отдават само магазините, каза още Мирецки. Сградата предлага с четири етажа офиси - клас А, с различна квадратура от 56 кв.м. до 304 кв.м. и с възможност за обединяване на пространството.

Мирецки допълни, че при строежа ще се използват най-съвременните материали, както и иновативни технологии за топло и шумоизолация. На трите подземни нива ще бъдат разположени 248 паркоместа, гаражи и автомивка, като ще има и 51 открити паркоместа.

Инвестициите на "Оркид Дивелъпмънтс Груп" във Варненския регион възлизат на над 200 млн.евро. В кв. "Възраждане" компанията изгради комплекс от затворен тип с 450 апартамента. В процес на реализация е и другият им проект Grand Mall с над 220 магазина. Вече има договореност за отдаване на 60% от магазините. РЗП на обекта е 150 000 кв.м., от които над 50 000 кв.м. са търговски площи.

 

Експерт.бг

 


 Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта ИМОТ ДНЕС - imotdnes.com; dnes@imotdnes.com

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии