Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Владиславово - вратата на Европа

Съвместна пресконференция на eвродепутата Душана Здравкова и кмета на р-н “Владислав Варненчик” Добромир Джиков       27/03/2008
“Ще направим “Владислав Варненчик” европейската входна врата на Варна” – обявиха съвместна пресконференция евродепутатът Душана Здравкова и кмета на района Добромир Джиков.
Акцент в днешното медийно събитие бе реализацията и постигането на няколко основни приоритета в бъдещото управление на район “Владислав Варненчик”, набелязани още по време на предизборната кампания на новоизбрания кмет Добромир Джиков.
Наскоро завърналият се от Брюксел Джиков коментира, че е успял да осъществи много ползотворни контакти в европейските институции разположени в белгийската столица.
Благодарение на реализираните срещи с председателя на центъра по ромски въпроси в Европейския парламент кметът на район “Владиславово” е успял да се сдобие с необходимата информация за кандидатстване на български НПО-та по европейски програми и проекти свързани с интеграцията на ромското население, което представлява една значителна част от жителите на повереното му кметство.
Джиков заяви, че в най – скоро време заедно с евродепутатът Душана Здравкова ще осъществят няколко срещи с представители на ромското население във Владиславово, както и с представители на различни НПО-та с цел усвояване на средства за подобряване живота и решаване на някой от основните проблеми на ромското население в поверения му район.
Кметът поясни, че към момента във “Владиславово” има над 100 незаконни ромски къщи с над 400 обитатели, чието премахване ще бъде предмет на обсъждане с отговорните органи от РДНСК, Еon и ВиК.
Още с встъпването си в длъжност Добромир Джиков е получил подписка с имената на 420 младежи, които алармират кмета за липсата на достатъчно спортни съоръжения и площадки в районна.
В тази връзка Джиков коментира, че в бюджета на Община Варна за 2008г. са заложени средства за реализацията на две нови спортни площадки в повереното му кметство, на обща стойност между 80 и 120 хил. лв.
За ремонта на останалите 6 спортни площадки в районна от кметството на Владиславово също ще разчитат на помощ от централната Община, като Джиков обеща да търси и допълнителни средства от външни източници за дофинансиране на ремонтните дейности.
Основен приоритет за районна е реализацията на проекта по разкриването на покрит басейн и спортен комплекс в I-ви м.р., до ОУ “Патриарх Евтимий”. В тази връзка Добромир Джиков изрази надежда, че в общинския бюджет за 2008г. ще бъдат отделени средства за проектиране на спортното съоръжение, а останалите средства нужни за реализацията на проекта ще бъдат набавени чрез външно финансиране от европейски проекти.
Районният кмет коментира нуждата от поставянето на охранителни камери в някой от възловите места във Владиславово, сред които са и някой от основните входно – изходните артерии на Варна.
Друг наболял проблем в районна е въпросът с двата основни пазара във квартал Владиславово. Това бреме бе едно от многото проблеми, които Добромир Джиков наследи с встъпването си в длъжност.
В момента се изработва нов – модерен проект за пазара във II-ри м.р. или т. нар. “Кайсиева градина”, който предвижда нововъведения с цел улесняване работата и подобряване битовите условия на търговците – поясни кметът. Джиков коментира, че районната администрация разработва проекта заедно с управителя на пазара, който е и член на Гражданския районен съвет във Владиславово.
Защитна стена, пазеща от течения и вятър ще бъде изградена на централния пазар в квартала – информира кметът. На същото тържище ще бъде въведена и абонаментна система за ползване на единствената тоалетна в районна. Друг основен проблем на централния пазар във “Владиславово” е липсата на подходящи места за паркиране на автомобили. Към момента администрацията не може да осигури подходящо за паркиране място, но органите на общинска полиция в града ще следят за спазване времето за зареждане на пазара, както и за това дали има неправилно паркирали автомобили по тротоарите или на автобусната спирка, която се намира в района.

 
Слав Вел

 

 


Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта ИМОТ ДНЕС - imotdnes.com; dnes@imotdnes.com

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии