Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Виновните за кризата

Начело в списъка на виновните са Алан Гринспен, ФЕД – за ниските лихви и за липсата на контрол в ипотечното кредитиране; Бил Клинтън, Годън Браун, Джордж Буш и др.


Позовавайки се на Гардиен, руският сайт Gazeta.ru, посочи имената на „добрите” чичковци виновни за настоящата криза. На темата за кризата като резултат от виновно поведение, а не като за щети от природно бедствие Софийска камара пише многократно. Имаме ясното съзнание, че дори сега вликите лидери гледат на кризата като природно бедствие и нямат никаква идея да търсят отговорност от който и да е било. Дори Мейдоф, който е пряко отговорен за пирамида от 53 млрд. щ.дол. продължава да се разхожда на свобода. Начело в списъка на виновните са Алан Гринспен, ФЕД – за ниските лихви и за липсата на контрол в ипотечното кредитиране; Бил Клинтън, Годън Браун, Джордж Буш и др. Бил Клинтън – за закон разделящ търговските от инвестиционните банки.Благодарение на този закон жилищните необезпечени кредити са скочили от 5 на 30% в САЩ. Администрациятана Джордж Буша не попречи на издаването на кредити от типа Ninja

(No income, no job applicants). Гордън Браун е лобирал за слабата регулация и ниските данъци за чуждите банкери, работещеи в Лондон и за бизнеса.
 
 
Софийска Търговско Промишлена Палата

 


 

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии