Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Вдигат Rock City Mall в Каварна

 

 

Туристическият холдинг "Русалка холидейз" от групата на "АКБ Форес" планира да строи Rock City Mall в Каварна. Това съобщи изпълнителният директор на дружеството Евгения Банева, цитиран от в. "Дневник".

Молът ще е разположен на мястото на бившия комплекс "Чайка" в морския град. Предвижда се фасадата му да е украсена с две огромни китари в синхрон с концертите, които се правят в столицата на рока. Обмисля се също вариант на покрива на сградата да има хеликоптерна площадка.

Отпаднала е първоначалната идея постройката да наподобява "Бурж ал Араб", като се издига на височина около 70 метра и се изравнява с билото на нос Чиракман. Във внушителната сграда са били готови да инвестират предприемачи от Дубай. Местният общински съвет обаче е отхвърлил искането за високоетажно строителство. Проектът е променен и е внесен за разглеждане в общината.

В ход е реализацията и на проекта на комплекс "Монако", чийто инвеститор също е "Русалка холидейз". Подготвя се също строеж на аквапарк. Той ще е разположен извън територията на ваканционния клуб.

"Русалка" откри туристическия сезон тази година с летовници от Германия. Около 40% са немскоговорящите посетители на курорта, следвани от руснаци, румънци и българи. От дружеството отчитат засилен интерес от румънски туристи. Запазва се тенденцията във ваканционния клуб да отдъхват чуждестранни актьори и дипломати.

 Експерт.бг

 


 Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта ИМОТ ДНЕС - imotdnes.com; dnes@imotdnes.com

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии