Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Варненският административен съд заработи предизборно с кмета

Кирил Йорданов се инати с петъчно необслужване на гражданите и куха титла "ГЛАВЕН секретар на община" Казано е - кой каквото прави, на себе си го прави.

На 18.10.2010 г. СОПА подаде до Варненския административен съд жалба срещу уникалното сред другите общини в страната петъчно неработене след обяд на звеното за административни услуги на граждани в община Варна. По тази жалба съдът козирува позорно на кмета с констатацията, че съкращаването на работното време с граждани не засягало гражданите и, че гражданските организации нямали право да го оспорват в съда. Съдия Мария Ганева прекрати адм. дело 3499 /2010 г. с аргумент, че СОПА не съществува в правния мир, а работното време на общината с граждани било регламентирано с вътрешнослужебен акт, който не засягал правата на гражданите. После обаче, за голям срам на услужливия варненски съд и за жалост на кмета, с определение от 21.02.2011 г. по адм. дело 2125 /2011 г. ВАС призна СОПА и върна делото с указание за продължаване на производството.

На 07.01.2011 г. СОПА подаде жалба и срещу петъчното неработене след обяд с граждани на служителите в район "Одесос" при община Варна. По тази жалба се заинати съдия Десислава Стоева с разпореждане, което трябва да бъде изпълнено под угрозата адм. дело 154 /2011 г. да бъде прекратено, но което реално няма как да бъде изпълнено, тъй като с него не е постановен текст, от който да е ясно какво е указанието, което трябва да се изпълни, тъй като всички дадени дотогава указания са вече изпълнени... От този и подобни процедурни прийоми от най-висшия пилотаж в българското правосъдие изглежда няма отърване, освен с широка медийна подкрепа или ... с една единствена мирна демонстрация, но с по една истинска сопа в ръцете на всеки българин, който не получава заплата по ред, определен от ВСС.  

Ако общинската петъчна издънка е довела до "неустоим" външен натиск тези две рейтингови дела да бъдат бавени във връзка с предстоящите местни избори, в такъв случай е редно двамата докладчици и всички съдии от местния административен съд да си направят самоотвод, вместо да се правят на "дръж ми шапката", баламосвайки жалбоподателите и публиката с процедурни измишльотини. 

Запазването на безобидната, но вече несъществуваща титла "ГЛАВЕН секретар на община" също не е нищо повече от илюстрация на симбиозната схема, по която съдът осигурява свободата, комфорта и удоволствието на сегашния кмет да погазва закона.

Интересно е, че още има съдии, които да му уйдисват на акъла на варненския кмет, щом вече не може да съобрази дори елементарната логика, че новата игра за кметското място минава през жертва на кухата титла "ГЛАВЕН секретар на община" и оправяне на гафа с петъчното необслужване на граждани след обяд. Защото никой не обича да бъде краден, унизяван и подиграван. И ако Кирил Йорданов изобщо се престраши да се кандидатира на тези избори, дали ще получи доверие ведно с подигравката да отказва на избирателите си дори елементарното им право да бъдат обслужвани в петък след обяд?

Казано е - кой каквото прави, на себе си го прави.

СОПА
25.02.2011 г.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии