Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Варненски журналисти подкрепят Алея първа във Варна

Предлагаме на вашето внимание хронология на събитията.

 

12-11-2009 (16:56): Сайта на вестник "Черно море"

Журналисти протестират срещу натиск от “обществени защитници”

В декларация журналисти от регионални и национални медии изразяват категоричното си неодобрение по повод акциите, организирани от група хора във Варна, които се изживяват като лидери на общественото мнение. “Те си позволяват непрекъснато да ни засипват с декларации, обръщения, позиции, изпращат на мобилните ни телефони съобщения по всяко време на денонощието, без да се съобразяват с нищо и с никого. Стига се дори дотам, че отделни колеги са заплашвани, че ако не отразят "протестите" им, те ще бъдат обвинени пред работодателите им в нежелание да работят за обществения интерес!

 

13.11.2009 : Блога на журналиста Иван Бедров

Гнусно

Група колеги от Варна са разпространили декларация срещу няколко активни граждани, които се опитват да направят управлението на Варна малко по-публично. Според информационния сайт “Черно море“, журналистите са Даниела Стойнова - кореспондент на БНР, Мила Едрева и Данаил Войков - кореспонденти на БТА, Юлия Колева - “Медийна компания”, Красимир Делчев - БГНЕС, Искра Сотирова -  в. “24 часа”, Ана Павлова - “Днес+”, главният редактор на в. “Черно море” Хари Касабов и Елица Виденова - телевизия “Черно море”.

 

13 Ноември 2009: mediapool.bg

Големи медии бойкотират гражданския протест срещу ТИМ

Варненските кореспонденти на БНР, БТА, в. "24 часа", “Днес+”, "Медийна компания", БГНЕС, главният редактор на в. "Черно море" и на едноименната регионална телевизия заявиха официално с декларация, в която изразяват своето "неодобрение по повод акциите, организирани от група хора във Варна, които се изживяват като лидери на общественото мнение".

 

13.11.2009 08:37: Антон Луков - главен редактор на “ДНЕС+”

Уточнение

“ДНЕС+” е независим информационен източник и НЕ е страна в споровете относно т.нар. проект “Алея Първа”.
Журналистката Ана Павлова, работеща в “ДНЕС+”, е подписала декларация – протест срещу някакъв “натиск” от “Обществени защитници”, в качеството и на частно лице и НЕ ангажира медията с позицията си.

 

 13.11.2009, 13:39:  Capital.bg/blogs

Има нещо сбъркано във Варна

И по-точно - във варненските медии.
Вчера няколко варненски медии подписаха и разпространиха декларация, с която отказват да обръщат внимание на действията на изживяващи се като лидери на общественото мнение, по агенция "Черно море". Макар че от текста, публикуван от информационната агенция не става ясно за какво се борят въпросните хора, очевидно проблемът е проектът "Алея Първа". В декларацията варненските журналисти се оплакват, че активисти ги засипвали с декларации, sms-и, дори се посочват случаи на отправяне на заплахи. Дали последното е вярно знаят само активистите и местните журналисти.

 

13 Ноември 2009:

Символ-верую на зависимата журналистика

В редакцията на Рога и Копита се получи декларация от варненски журналисти написана с грозен и нечетлив почерк. Публикуваме разшифровката, която според нас е по-достоверна отколкото тази публикувана в сайта Черно Море. Според нашата редакция този текст представлява събитие след което българската журналистика, частна и обществена, няма да е същата...

 

14 Ноември 2009: Позор за българската журналистика
Едвин Сугарев

Доживяхме и това: в специална декларация български журналисти от Варна заявяват, че ще бойкотират обществени събития. Казусът е парадоксален – защото става дума за протести, много пряко свързани с обществения интерес: срещу сделката за част от морската градина на Варна, купена на безценица от небезизвестната групировка ТИМ.

С този свой акт българската журналистика пряко и декларативно застава не на страната на гражданския интерес, а на страната на корумпираната и престъпна олигархия, чиято емблема са тъкмо подобен тип сделки.

 

Известно ли е на пожарната в София, че във Варна няма огън без ТИМ?
от Иво Инджев ⋅ ноември 15, 2009

Точно , когато си помислих, че българската журналистика е ударила дъното и няма накъде повече да пропада в слугуването на статуквото, дъното се разтвори и откри ново дъно. Направиха го варненски журналисти, които разпространиха декларация срещу опитите гражданското общество във Варна, приспано в цялата страна от години, да бъде събудено.

Във Варна, в която се появиха наченки на опити за гражданско пробуждане, местни журналисти се опитаха да потопят града обратно при останалите, в блатото на посредствеността и на войнственото отношение към другостта, към проявата на обществена нетърпимост към далаверите на олигархията.

Ето какво са написали „храбреците” от няколко варненски медии, някои от които кореспонденти на централни и национални ( като БНР и БТА), срещу отчаяните опити на граждански инициативи да поставят под съмнение всесилието на групировката ТИМ и „правото” й да се разпорежда в града, включително с части от морската градина.

 

Странни журналисти във Варна
by newswriter on

Александър Леви
Courrier International

Група журналисти от главния български порт на Черно море изобличават "тормоза" на "така наречените" еколози и представители на гражданското общество. Но без да споменат основната причина: приватизацията на крайбрежието при съмнителни условия.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии