Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Варна ще се сдобие с ново архитектурно бижу-комплекс “Графит”


Хотел и галерия “Графит” е едно от модерните произведения на съвременното българско изкуство и архитектура. Сградата е разположена в идеалния център на Варна, на главната търговска улица на града. Обектът се намира на метри от старата крепостна стена, от известните с уникалността си римски терми и вековните църкви. В близост е до всички административни и бизнес здания в морската столица.

 

В проектирането на сградата са взели участие Териториална проектантска организация (ТПО) - Варна, и “Arhis Project” с главен проектант арх. Георги Бачев. Възложители са община Варна и “Байонета” ЕООД. Изпълнител на обекта е “Тимбилд” ЕООД. Строителният надзор се извършва от “Диалекс” ООД.

 

Хотел и галерия “Графит” е построен от основите на Центъра за съвременно изкуство. Затова в сърцето на модерната сграда ще бъде отделена арт-територия. На площ 700 кв.м ще бъдат разположени изложбено пространство, детска художествена школа, хранилище, реставрационна зала и артмагазин. В галерията ще бъде подредена постоянна експозиция на най-известните български и чужди автори. Залата ще е подходяща за провеждане на културни мероприятия. Желанието на инвеститорите е тя да стане естествен център на изкуствата във Варна.

 

В дизайна на интериора на “Графит” се преплитат модернизъм, класика, елегантна еклектика и екостил. Всеки етаж носи уникалния почерк на своя автор, като това са “Arhis Project”, “Studio Mode” и дизайнерът Виолета Бодурова.
На ниво -7.20 е обособен подземен паркинг с 15 места. На ниво -4.20 е разположен клуб на артиста, чийто интериорен проект е на Виолета Бодурова. На първия етаж от сградата ще има арткафе, което е по идея на дизайнера Светослав Тодоров. Кота +4.60 ще бъде заета от галерия за съвременно изкуство. Интериорното й решение е на ТПО - Варна, и “Arhis Project”. Първият хотелски етаж на кота +9.20 е обособен по идея на арх. Георги Бачев и “Arhis Project”. Второто ниво от хотел “Графит” е на кота +12.05, а третият - на +14.90 и е с автори Светослав Тодоров и “Studio Mode”. Визията на последния, четвърти етаж на хотела с кота +17.75, ще е дело на дизайнера Виолета Бодурова.

 

Комплекс “Графит” ще разполага с 53 луксозни стаи, Gourmet Restaurant със 102 места и арткафе. Ще има също конферентни блокове, които ще бъдат разположени на всеки хотелски етаж. Те ще предлагат организиране на бизнес срещи, конференции, презентации, обеди и вечери.

 

Последното ниво на сградата ще открива гледка към морето. То ще бъде предназначено за SPA център с помещение за масаж, сауна и фитнес с кардиоуреди. Под стъкления му покрив ще се намира и басейнът. Там ще властва един-единствен стил-еко, от материалите, през обзавеждането, до настроението на гостите на хотела.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна

божо: 2012-06-16 14:27:32 |

и къде ги прочете тия цени?

darling: 2012-06-16 14:27:32 |

кви са тия цени, да влезеш в Мулен руж е по-евтино, как да сравним смотана БГ с Париж не знам просто :))))))))))))))) къде хвърчим се чудя :)))

darling: 2012-06-16 14:27:32 |

Варна се сдоби с поредния кичозен тимаджийски проект.Безлично барче, където лумпени с пари да си водят празноглавите кукли и хотелска част , в която да ги мачкат.

rumburak: 2012-06-16 14:27:32 |

Варна се сдоби с поредния кичозен тимаджийски проект.Безлично барче, където лумпени с пари да си водят празноглавите кукли и хотелска част , в която да ги мачкат.

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии