Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Варна малко след Лондон като ТОП дестинация

"Варна малко след Лондон като ТОП дестнация" - измислих това заглавие като ирония на реалността. Истина е, че Лондон е топ дестинацията за тази година - с най-много привлечени посетители.

Основната причина е диамантения юбилей на английската кралица. Лондон се подготвя и за спортен форум. Туристите са привлечени от ресторанти, театри, магазини. Традицията връща плодовете и Лондон привлича не само туристи, но и хора, които да живеят постоянно. През последните две години - петима мои приятели се преместиха да живеят в Лондон и нямат намерение да се връщат близките години.

Да видим колко малко след Лондон е Варна:

Варна е не малко, а чак на другия край в класацията. Живея 12 години във Варна и видях как градът беше превърнат в гето за гласоподаватели, които да избират поредните, същи управници, които безотговорно да продължават да "довършват" всичко - поголовно.

Винаги съм се чудил дали на управляващите им е приятно Варна да няма атмосфера, собствен стил. С какви очи посрещат и изпращат гостите си от други държави? Предполагам затова си затъмняват стъклата за да скрият гледката.

 

Каква атмосфера могат да създадат изкъртените и набраздени като нива улици? Бие бихте ли похарчили 2000 лв. за да отидете на почивка и да получите сътресение на мозъка докато карате по ужасни улици?

 

Каква туристическа дестинация може да има град, чийто управници позволяват да се събарят архитектурни паметници и на тяхно място да изникват безлични купчини бетон?

 

Каква културна столица може да бъде град, чийто граждани изхвърлят през прозорците торбичките с боклук, а в широкия център на града се шири незаконно, циганско гето?

 

Има една простичка истина: За да посети ТВОЯТ град - посетителят очаква да види това, което никъде другаде няма да види. Да се наслади с очите и сетивата си, да снима за спомен. Да седне в тихо заведение на плажната алея и да хапне спокойно местен деликатес.
Да полегне на плажа без присъствието на мургави досадници, които крещят и предлагат гащи, царевица и други продукти със съмнителни качество.

 

Варна малко след Лондон като ТОП дестинация....някой друг път.

 

Ивайло Манахов

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии