Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Варна излезе начело в класацията “Най-добрият град за живеене”


Варна поведе във временното класиране за "Най-добрият град за живеене". Морската  столица заема първа позиция със 192 точки, само с една точка по-назад е София, а на трето място остава Пловдив със 183 точки. В надпреварата тази година участват 44 града. Те се оценяват по 32 критерии, сред които брой указателни табели, инвестиции в инфраструктурни проекти, екологично състояние на града и много други.
В читателската класация към момента убедително води Варна с 4616 гласа, на втора позиция е Габрово-1937, а на трето място остава Бургас-1659. В интернет гласуването София се изкачи от 15-та на 14-та позиция.
В надпреварата в читателската класация много от градовете подеха собствена кампания, за да призоват гражданите да подкрепят родното си място. Вече има създадени страници в социалната мрежа facebook.com, които призовават хората да гласуват за определен град.
Тази година в проучването „Най-добрият град за живеене" се търсят и градовете, които най-точно се вписват в определенията "Най-добър бизнес град", "Най-зелен град", "Най-красив град", както и "Парти град".
Кампанията "Кой е най-добрият град за живеене в България" се провежда за трета поредна година и е съвместна инициатива на Дарик радиo, DarikNews.bg и вестник "24 часа". Предишните две години за най-добър град за живеене беше избрана Варна. Тазгодишният победител ще бъде обявен на 27-ми октомври.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии