Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Варна е усвоила 37 млн. лева по европейски проекти


Община Варна досега е усвоила 37 милиона лева по спечелени европейски проекти. Тези дни след като България получи зелена светлина по две оперативни програми, Варна заяви готовност да кандидатства с общо 44 проекта по четири основни направбения-Околна среда, Регионално развитие, Административен капацитет и Човешки ресурси.

 

Кметът Кирил Йорданов заяви, че досега не е имало  програма, по която община Варна да не е кандидаствала с проекти. Като пример за добре свършена работа по усвояване на средства той посочи успешно вече реализирания проект по Оперативнтата програма “Регионално развитите”, чрез който бяха реконструирани отсечката Каменар-Долище- Стожер и пътя от курорта “Св. Константин” до Аладжа манастир и кв. „Виница“ на обща стойност над 5 милиона лева.

 

Работи се и по още два проекта “Бъдеще за нашите деца”, след тяхтото  приключване ще бъдат санирани 27 детски заведения във Варна и проектът “Музеите на Варна”, който трябва да зъвърши след една година.“

 

По думите на кмета, всички проекти, по които е кандидатствала община Варна са спечелени. Средствата, заложени в предстоящите проекти възлизат на стотици милиони  левове.
 

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии