Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Варна: Само общински чиновници купуват общински жилища


Забраната за продажба на общински жилища не важи за служителите в администрацията на кмета Кирил Йорданов. Това стана ясно от последното заседание на комисията по собственост, към варненския Общински съвет. В последна точка от дневния ред съветниците решиха да прехвърлят 2 от поисканите от кмета 3 общински апартамента от фонд “Ведомствен” във фонд “Жилища за продажба”. Против гласуваха само местните избраници от ГЕРБ и ГЛАС. Имаме принципна забрана да не се продават общински жилища, докато не се изработи нова наредба и не се променят досега действащите изисквания. Това коментира съветникът от ГЛАС Пламен Андреев. “Не може да се лишаваме от жилища, без да имаме ясна и точна политика за придобиването на нови. Недопустимо е да продаваме апартаменти на служители на администрацията, докато хиляди граждани с установени нужди чакат да бъдат настанени в общински жилища”, добави от своя страна Орлин Симеонов от ГЕРБ. Според Пламен Начков от БСП обаче, въпросните чиновници са хора с опит и доказан принос за дейността на общинската администрация. “Щом отговарят на изискванията и кметът е преценил, че трябва да им бъде дадена възможност да си купят ведомствените жилища, защо да не им ги продадем. Освен това не може да закърпим бюджета. Какво е по-добре, да вземаме наем от по 20 лв. на месец или да приберем една солидна сума”, коментира той.

 

В крайна сметка, след гласуване, общинските съветници решиха да преместят двата апартамента във фонд “Жилища за продажба”. Така те дадоха възможност на главния инспектор по социално подпомагане Величка Шабова и шефа на отдел “Хора с увреждания и социални услуги” Любомира Комитска да си купят. Единият апартамент се намира в широкия център, а другия в “Трошево”. От преписката на кмета става ясно, че жените живеят сами, а апартаментите са маломерни. След като разрешиха продажбата на жилища за общинските чиновници, съветниците отказаха да предоставят възможност на големия български художник Ванко Урумов да си закупи ведомствения апартамент.

 

Тенис комплекс подходящ за световни състезания е по-добре да бъде изграден в Морската градина, а не в “Чайка”. Това каза съветникът Пламен Андреев от ГЛАС, по повод поредното разглеждане на концесията за спортното съоръжение във варненския квартал. В крайна сметка казусът отново остана без решение. Този път бе отложен за предстоящата сесия.


 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии