Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Ваканционни к-си 2010: Парадайз Дюн - Бийч & Спа, град Созопол

 

 

инвеститор:
Грийнлайф ЕАД

 

архитект:
Арх. бюро Танков архитекти

 

изпълнител:
„Импулс – МС” АД, „Вияна” ЕООД, „Евробилдинг Инженеринг” ООД

 

конструктор:
инж. Асен Страшимиров

 

адрес:
Созопол, м. Мапи

                

 

Ваканционен комплекс Paradise Dune Beach & Spa се намира в непосредствена близост до град Созопол, до един от най-красивите плажове по южното ни Черноморие - Каваците. Разположен между широка пясъчна ивица и гориста местност, Paradise Dune e уникално райско място, което предлага спокойствие и възможност за пълноценна ваканция.

 

Paradise Dune представлява архитектурен ансамбъл от 12 сгради и хотелски комплекс, предлагащ всички необходими удобства и развлечения за една безгрижна почивка.

 

В комплекса са обособени три вътрешни двора с богато озеленяване, зони за отдих, пешеходни алеи, спортна зона на 2000 кв.м. и впечатляващи водни площи.

 

Комплексът е от затворен тип, заобиколен от естествени гори с пряк достъп до дългата и широка плажна ивица на Green Life Beach. Разположен на територия от 25 000 кв.м с едва 25% застрояване и 50% зелени площи, Paradise Dune е комплекс изцяло изграден в хармония с природата.

 

Общият брой на апартаментите e 350. Всяко жилище има тераса, от която може да се насладите на прекрасна морска гледка или на гледка към басейните в окъпания със зеленина вътрешен двор. Високият стандарт на обитаване се гарантира от индивидуалното проектиране и изпълнение на всеки един от апартаментите. Съвременният интериорен дизайн създава релаксираща атмосфера, хармонираща с духа на комплекса.

 

Строителното изпълнение е целяло да осигури максимален комфорт на обитаване при ниски експлоатационни разходи. Визията на сградите е разработена в еклектична стилистика, като са използвани заемки от традиционната българска, класицистична и средиземноморска архитектура. Специфичните фасадни елементи се явяват непринудено продължение на околната среда. Изпълненото ефектно външно фасадно осветление примамва с приглушената игра на светлини в топлите летни месеци. Използването на дърво и естествен камък при изграждането на отделните части от ландшафтният проект допринасят за хармонията между архитектура и природа.

 

Комплексът разполага с изключително добре проектирана и реализирана инфраструктура:

 

•    Изграден водопровод – 3000 м;
 
•    Площадкови кабелни мрежи 20 кV с дължина около 750 м и кабелни мрежи НН с дължина 850 м;
 
•    3 трафопоста 20/0,4кV със сумарна мощност 3157кW;
 
•    Изграждане на асфалтов път, кръстовище и улично осветление – 1200м;
 
•    Изграждане на еко алея със соларно осветление – 520м
 

 

Ваканционен комплекс Paradise Dune предлага редица функциониращи екстри, които гарантират комфорт по време на ваканцията:

 

4 басейна с открит кафе-бар

Ресторант

Кафене и сладкарница

Спортна зона с тенис корт, мини футбол, баскетбол

Хотелска част с рецепция

Лекарски кабинет

Масажно студио и фризьорски салон

Магазин за хранителни и др. стоки

Детска площадка

Зала за игри

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии