Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Ваканционни к-си 2010: Ахелой Палас, град Ахелой

 

 

инвеститор:
Ахелой Палас ООД

 

архитект:
арх. Стефан Гевренов, арх. Вихрен Тодоров, арх. Владислав Николов

 

изпълнител:
Мидия АД

 

конструктор:
инж. Георги Димитров

 

адрес:
Ахелой

   

 

Апартаментен комплекс „Ахелой палас” е с уникално разположение: от едната страна на комплекса се разбиват вълните на Черно море, а от другата страна тихо ромоли река Ахелойска.

 

Описание на комплекса и концепция

 

Ваканционен комплекс Ахелой палас представлява великолепна селекция от ваканционни жилища на първа линия и има амбицията да постави нови стандарти за качество, комфорт и дизайн, съчетано с гарантирано спокойствие и неповторими изгледи към морето.

 

Съвременният дизайн личи във всеки детайл от комплекса, а големите открити пространства се подчертават от повсевместната употреба на стъкло и високи тавани.
Апартаментен комплекс „Ахелой палас” е с обща разгъната застроена площ: 72 612 кв.м. и е разположен на терен с обща площ: 38 497 кв.м. Отличителен белег на комплекса е ниската плътност на застрояване: около 29 %, което е предпоставка за създаване на обширни свободни пространства около сградите: паркинги, зелени площи, детски площадки.

 

Комплексът се състои от няколко жилищни сгради, които са предназначени за сезонно ползване. Конструктивната височина на партерно ниво е 3.50 м., а на етажите с апартаменти – 2.85 м. и те са преодоляни със стълбищна клетка с естествено осветление чрез прозорци.

 

Фасадите на комплекса са оформени с декоративни елементи, а цветовото решение е от каталога на Baumit. Дограмата е PVC – златен дъб и бяла. Характерен елемент за комплекса са големите куполи и сводестите покриви, изработени със специални профили на фирма „Стилмет”, България.

 

Комплекса предлага разнообразни услуги: на партерното ниво са разположени и заведения за хранене, тип бистро, конферентна зала, зала за тихи игри, фитнес, кафе-бар и др. По типовите етажи следват апартаменти, някой от които са с големи тераси. Една част от апартаментите са предвидени с две и повече спални и обширни дневни пространства, а други са оформени като ателиета, като всички имат осигурена гледка към морето. По дължината на отделните блокове са предвидени и изпълнени зелени площи, които отделят терасите на партерно ниво от зоната за шезлонги.

 

Водните атракции изобилстват в апартаментен комплекс „Ахелой палас”, като включват 2 плувни басейна, единия от които е със специална плитка част за деца, воден бар за родители и чудесна панорама, откриваща се към морето. И двата басейна в коплекса са с площ по над 2 400 кв.м. всеки. Всеки от басейните е изграден върху обща фундаментна плоча. Всички спомагателни помещения за басейните са разположени под тях.

 

Към комплекса са изградени допълнително и финансирани от Инвеститора :
уникална помпена станция за фекални води с изключително малки габарити, с капацитет за 8 000 души;

 

* канализация 6 км;

* водопровод 14 км;

* огромен подземен резервоар за дъждовни води с капацитет 1000 м3.

 

При изграждането на комплекса са използвани материали с изключително високо качество на водещи български и чуждестранни производители.

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии