Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

В САЩ отчитат нарастване на броя на иззетите (отчуждени) жилищаВсички американски щати съобщават за нарастващ брой на отчуждените жилища.

 

През май 2010 година, цифрата се увеличила с цели 44%, в сравнение с май миналата година. Броят на иззетите жилища през май достигна цифрата 93 777. Обезпокоителното е, че вече втори месец рекордния брой се увеличава.

 

Още по лошото е, че общият брой на отчуждените жилища-съвкупността от тези които са обявени на разпродажба чрез търг и многократно просрочените плащания по ипотечни кредиди, достигна през май умопомрачаващата бройка от 322 920, тоест с един процент повече от май 2009 година.

                                                                                                                                                                            

Това означава, че на всеки 400 домакинства в страната, едно от тях е получило съобщение, че имотът му е отчужден и най-вероятно ще бъде иззет. Като прибавим и броя на вече иззетите жилища, картината става доста мрачна, съобщава в доклада си Bloomberg.

 

Според вице-президента по маркетинга на компанията Рик Шарджа, пикът на отчуждаваните имоти ще продължи през цялото второ тримесечие на тази година. Нещо повече, според него тенденцията ще се задържи през цялата 2010 година.

 

Предишният рекорд бе през април тази година, когато 92 432 къщи и апартаменти бяха окончателно иззети от собствениците им.

 

Вече 41-ви месец, лидер в тази мрачна статистика е щата Невада, втори  е щата Аризона, трети Флорида, в първата петица е и щата Калифорния.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии