Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

В повечето квартали на София цените на имотите бележат рязък спад

Рязък спад в цените на имотите в първите дни на новата година отчитат брокери. Офертите "продава" за столицата са паднали с по 1000 - 2000 евро, показва проверка.
Стойностите на жилищата са актуализирани на 4 и 5 януари. Например преди седмица нов тристаен апартамент в "Надежда" струваше 64 000 евро, а сега вече се предлага за 62 970 евро. Повечето агенции за имоти в София обявяват, че не изискват комисионна от купувача.

Продавачите, които имат спешна нужда от пари, са склонни да намалят офертите си с до 5% в началото на годината, коментират от бранша.
В хитовия квартал "Лозенец" цените на домовете са паднали с над 100 евро на кв. м, показва статистиката. Със 70 евро по-малко на кв. м се предлагат апартаменти в "Бъкстон".

В същото време има и квартали, в които средната офертна цена се е повишила в сравнение с края на декември. Средно с 40 евро повече на квадрат са жилищата в "Борово", с 10-в „Бояна”, а в "Дианабад" са нагоре със 132 евро на кв. м.
 

Традиционно началото на годината е сред най-слабите периоди за сключване на имотни сделки след раздвижването в края на годината. За да намерят купувачи, собствениците предлагат като бонуси паркинг места, гаражи и обзавеждане. Предприемачите са склонни да осигуряват на бъдещите си клиенти и кредити. Най-често практиката е банката, дала заем за издигането на сградата, да преструктурира дълга на собственика, като прехвърли част от задълженията към бъдещите купувачи.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии