Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

В Португалия, искат да налагат такси на туриститеКмета на Лисабон Антонио Коста, развълнува местната туристическа индустрия, като заяви, че градската управа възнамерява да обложи с данък посещаващите града.

 

Първата туристическа такса, трябва да бъде платена от туристите при пристигане в Лисабон, това се отнася и за тези, които пристигат в града по въздух, море или с железопътен транспорт. Таксата ще бъде фиксирана и ще е в размер едно евро. Освен това, за всяка нощ, прекарана в хотел, туристите ще са принудени да плащат до € 1,9. Тази сума е около € 0,2 от средната стойност на една нощувка в Лисабон, съобщава The Portugal News.

 

Целта на въвеждането на туристически такси е да се привлече допълнително финансиране, което според Коста, ще се окаже положително за развитието на туристическата индустрия. Ако се съди по броя на хората посещаващи Лисабон, за година, сумата събрана от тези такси ще е около € 13 милиона. Очаква се, още няколко милиона да бъдат събрани от таксите за нощуване в хотелите. Конкретните срокове за въвеждането на тези такси, все още не са известни.

 

Лисабонските хотелиери обаче, не споделят оптимизма на кмета на общината. Представители на туристическата индустрия твърдят, че те вече инвестират в местния туризъм € 6 милиона годишно, а новите такси,  може да доведат до по-високи цени за нощуващите в хотелите.

 

По-рано, намерение за налагане на такса на туристите, заявиха и общинските власти в Барселона. Те също предложиха, туристите да плащат по € 1 на човек на ден.
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии