Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

В Дубай започна застрояването на архипелага от изкуствени острови


В емирството започна застрояването на архипелага от изкуствени острови, наречен The World (Свят). Първият обект ще бъде построен на острова, който се нарича "Германия".

 

Изграждането на сега започнатата луксозна вила, ще бъдат завършено през последното тримесечие на настоящата 2010 година. Следващата година, на този остров, трябва да бъдат изградени още 19 курортни имота, съобщава Arabian Business

 

Според собственика на остров "Германия", компанията Kleindienst Group, 13 вили вече са продадени. Ръководителя на компанията, Йозеф Клайндинст каза, че в момента строителството е много изгодно. На този етап строителните разходи за обектите възлизат на около 1500 щатски долара на квадрат. За сравнение, до преди кризата тази цифра е била четири пъти по-висока.

 

Строителни дейности ще започнат също така и на съседните острови, които са обединени в проекта The Heart of Europe (Сърцето на Европа). В "Сърцето на Европа", освен остров "Германия", влизат още островите: "Австрия", "Швейцария", "Холандия", "Санкт Петербург", "Швеция" и "Монте Карло". Освен вили, ще бъдат изградени развлекателни заведения и яхтклуб.

 

Допълнителни сведения от Imotdnes.com: Проекта The World (Свят), представлява изкуствен архипелаг, състоящ се от 300 изкуствени острова край бреговете на Дубай. Всеки един от тях, носи името на страна, регион или град, в съответствие с местоположението си в рамките на архипелага. Целият архипелаг, като визия, повтаря очертанията на контурите на континентите на Земята. Изграждането на островите завърши през 2008 година. Цената на всеки един остров, варира в границите от 15 до 250 милиона долара.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии