Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

В България стъпиха вече и нискотарифните хотели

Освен все по-популярните нискотарифни авиокомпании, стъпили вече и у нас - в централна София вече функционира и първият нискотарифен хотел (вижте сайта).

 

Тези хотели (разгледайте английският сайт) - в зависимост от конкретната верига, се изграждат в централните части на столиците в различните държави.
 
Те са на леснодостъпни и комуникативни места, с удобен транспорт до различните точки на града.
 
Всеки хотел отговаря на определен стандарт, който се спазва стриктно от веригите, независимо в коя държава се намира. 
 
В зависимост от конкретната марка, всяка верига си има и собствени условия и правила, които е добре да се знаят предварително.
 
Основният принцип е удобно настаняване на гостите, на възможно най-ниската цена. По тази причина, площта на всички стаи (и общите части) се свежда до минимум. Въпреки това, те предлагат удобства и уют, характерни за първокласни хотели.
 
Стаите са обзаведени с компактни мебели и оборудване. 
 
Основен механизъм за снижаване на цената е пестене от разходи за обществени пространства и от допълнителни екстри. По тази причина в тези хотели не се предвиждат заведения за хранене. 
 
Много се държи на чистотата и на доброто отношение към гостите. 
Не се предлага лукс, но за сметка на това стаите разполагат със собствена баня, телевизор, климатик и Wi-Fi интернет връзка. Някои от хотелите имат и собствен гараж.
Както и при нискотарифните авиокомпании основен принцип за получаване на ниските цени е това, че повечето услуги се ползват само по желание от страна на гостите, срещу минимално заплащане. По този начин не се натоварват тези гости, които не искат да се възползват от тях, а търсят само чисто и топло място за преспиване. 
Това е и другата основна разлика от останалите хотели, където тези услуги (както и някои други екстри) винаги са включени в цената на стаята, независимо дали човек ще ги използва или не. 
Също така, друго важно нещо което трябва да се знае за нискотарифните хотели и авиокомпании е, че цените им са динамични. Те започват от определена минимална сума, която постепенно нараства до определен лимит (в зависимост от запълването им и датата на резервация). 
По тази причина има едно основно правило за "хващането" на най-изгодните цени и то е, че резервациите трябва да се направят задължително по-рано (минимум 2-3 дни). 
Принципно те се правят онлайн, въпреки, че има възможност да се резервира и на място (на рецепция). Тогава отново важи същото правило за ранната резервация, за да може да се заплатят най-ниските цени.
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии