Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

В България цените на недвижимите имоти са най-ниски в ЕС


След години на главозамайващо покачване, цените на недвижимите имоти в Европа отбелязват известен застой, сочи проучване на световната мрежа от агенции за недвижими имоти ERA, потвърждавайки обявените от сектора тенденции.

“Успокояване и задържане на цените”, резюмира Жан Лавапо, изпълнителен директор на ERA-Франция, представяйки днес пред журналисти в Париж резултатите от проучването, реализирано в сътрудничество с 1 500 агенции за недвижими имоти в 19 европейски държави, предава агенция Фокус.

Все пак ситуацията в отделните страни варира и ако цените са “стабилни” във Франция и Италия, то в случая с Великобритания, особено около столицата Лондон, те непрекъснато се покачват.

Начело на класацията на цените в европейските столици е Люксембург със средна цена от 485 000 евро за жилище, изпреварвайки дори Лондон, където средната цена варира около 473 830 евро.

Берн се нарежда на трето място със средна цена от 440 000 евро, следван от Дъблин с 427 343 евро, Мадрид с 382 000 евро и Париж с 324 840 евро.

Последните две столици в списъка са Прага със средна цена за жилище от 112 000 евро и София, където е най-евтино - 78 000 евро.

България обаче е начело на класацията по брой собственици на жилища - 94%, следвана от Кипър (85%) и Испания (84%). Средно 68,9% от европейците имат собствени жилища, сочат данните.

Източник: www.expert.bg

 

 


Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта ИМОТ ДНЕС - imotdnes.com; dnes@imotdnes.com

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии