Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

В Белоградчик лъже и общинският съвет

Теменужка ИЛИЕВА

По още неизвестни причини общинският съвет в Белоградчик при предишния си мандат е извършил голяма измама с недвижим имот. Става въпрос за парче общинска земя, което обаче е най-апетитното в града. Намира се на няколко метра от входа на историческата крепост "Калето". За него в момента две жени водят съдебна битка, но за това вина има не някой брокер от имотна агенция, а... самият общински съвет.

През 2005 г. той продава въпросното парче земя на бизнесдамата Росица Кирова от Видин. Предложение за продажбата до съвета прави тогавашният кмет Людмил Антов. Старейшините го приемат и така срещу 5 000 лв. дамата става собственик на терена, на който ще трябва да се построи хотел според условието на сделката. Теренът за пръв път от съществуването на града става частна собственост. Дотогава се е възприемал като част от територията на историческата крепост.

Кирова обаче не започва строежа веднага. И през 2006 г. същият кмет прави предложение до същия ОбС теренът да бъде продаден на ЕТ "Стефан Младенов". И съветниците гласуват. Дали не са знаели какво означава продажба на УПИ 1097, кв. 7Б, или са се направили на разсеяни, още не е ясно.

Вторият собственик обаче през 2007 г. започва строеж на хотел. И от тогава започва спор чий е теренът. Кирова успява да спре строежа, но съд отменя заповедта на РДНСК за това. В момента спреният строеж оживява. Според информационната табела семейният хотел трябва да бъде готов до 30 септември 2009 г.

Сделките са дадени на прокурор, но проверката още не е приключила. Бившият кмет като вносител на предложенията не е разпитван, за да се разбере кой и защо е имал интерес да продаде евтино най-апетитният терен... два пъти. За сделката в града се говори много, най-вече поради родството на ЕТ с бившата районна съдийка Ирена Иванова. Изглежда, че на никого не му се занимава с колеги и случаят ще се провлича с години, докато един ден... се забрави.

http://www.bgsever.info/br-33_2008/stranici/str-3.htm

 


 

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии