Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Унгария ще поиска от ЕС удължаване на забраната за придобиване на земя от чужденци
Унгарското правителство официално ще поиска от Европейския съюз, удължаване с още три години на мораториума върху придобиването на земя от чужденци. Сега действащият мораториум, който бе "утвърден" от Европейския съюз изтича през 2011 година. Това решение на унгарското правителство, бе оповестено пред агенция МТИ от прессекретарят на правителствения кабинет Домокош Солар. 

 

"Правителството е твърдо решено да защити унгарските земеделски земи и земеделските производители от спекулации и спекуланти" - заяви за агенцията Солар.

 

По-рано министърът на земеделието и регионалното развитие на Унгария Йожеф Граф заяви пред репортери, че миналата година е информирал Европейската комисия, че по всяка вероятност Унгария ще се възползва от възможността за удължаване на забраната за придобиване на земя от чужди граждани.

 

Граф заяви, че действащия след 2004 година мораториум в страната, ще бъде удължен заради ниската цена на земята в Унгария и необходимостта от подобряване на законодателството в областта на земеделските отношения.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии