Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Учени оповестиха възрастта, на която една жена е най-красива


Навсякъде по света, присъствието на жените придава на сградите душа и красота. И най-красивата сграда, без дамско присъствие е като водна мелница сред пясъците на пустинята. А в жилищата, жените придават не само душа и красота, а и уют и топлина.

 

Но колко от мъжете, а и от самите жени, са се замисляли: Кога една дама е в апогея на своята красота? Колко от нас и колко пъти сме си задавали въпроса - Какво е женската красота? Добре, че са учените. Техният неспокоен откривателски дух, даде отговорите и на тези въпроси

 

На 31 години, жената е в пика на своята привлекателност.

На тази възраст жените притежават и природна красота, и самочувствие. След години на експерименти, на тази възраст всяка една дама е изработила за себе си индивидуален стил, който отличава жените от младите момичета. Тези проучвания са направени от британски учени, съобщава The Daily Mail.

 

В проучването са участвали повече от две хиляди жени и мъже. Около 70% от анкетираните са назовали самочувствието за ключов фактор, който прави жените желани. 67% са казали, че външният вид е много важен, а 47% са  предпочели чувството за стил, което според тях, кара останалите да съсредоточат вниманието си върху една или друга жена.

 

Почти две трети от анкетираните жени са били съгласни с твърдението, че красотата идва с възрастта. Повече от половината са казали, че след като са се отървали от юношеските комплекси, се чувстват още по-красиви. Други 55% подчертават, че постепенно с времето са разбрали кое облекло, гримове и прическа им подхождат най-много.

 

Проучването е поръчано от Channel QVS, с което стартира проекта  "Месец на красотата". Директорът по продажбите, коментира резултатите от проучването така. "Проучването потвърди това, което много отдавна подозирахме: истинската красота е нещо много комплексно  - това е нещо много повече от един добър външен вид. Това е комбинация от увереност в себе си, стил и индивидуалност".

 

Учените са достигнали до извода, че броят на самоуверените жени варира в зависимост от това къде живеят. Столичните жени от Лондон, се оказали най-самоуверени - 37% от тях, са се самоопределили като красавици. Междувременно в Уелс, такива смели дами са били едва 28%.

 

Също така, от проучването станало ясно, къде във Великобритания, дамите прекарват най-много време в козметиките и салоните за красота. Най-разточителни в това отношение се оказали дамите от Ийст Мидлънд  (East Midlands) - район в източната част на Англия. Те  дават средно по 155 евро на месец, докато средната сума за цяла Великобритания е 126 евро.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии