Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Убиват птици в Кауфланд Варна

Ако тези дни сте на покупки в супермаркет Кауфланд във Варна и детето ви със сълзи на очи започне да ви дърпа и да сочи към тавана на магазина, значи е забелязало преди вас умрелите лястовици.

 

 

 

 

 Това не е някакъв увод към сценарий за пиеса на ужасите, а действително съществуваща практика:

Под покрива на Кауфланд са опънати специални мрежи, подобни на тези за улов на риба. Те са прозрачни и единственото им предназначение е да улавят и задържат птиците, които неволно са влетели в Кауфланд.

Съпругата ми сподели на вечеря, че докато пазарувала – нещо мърдащо привлякло вниманието и. Поглеждайки към тавана на Кауфланд, вижда хваната в мрежата и агонизираща лястовица.


Още на следващия ден сутринта – отидохме до Кауфланд и с очите си се убедих – снимките са доказателство.

Агонизиращите птици вече бяха загинали и висяха, оплетени в мъртва хватка от мрежите.

Под тях – всички ние пълним количките с храна, а над нас – невинни птици – висят убити да не би да ни притеснят докато пазаруваме.

Престъпният акт има няколко страни:

Първо – с перверзния метод да се реши проблема с влитащите птици.


Второ – по линия на санитарните власти: Допустимо ли е над щандове с храни да висят умрели птици?

Трето – с морала на екипа на Кауфланд, който е допуснал тази бруталност.

Четвърто – с нашето безхаберие ако не подкрепим акция по демонтирането на мрежите. Акцията започва с тази статия.

Предварително се извинявам за размазаните снимки, но докато ги правех, ми трепереха ръцете от видяното.

Ивайло Манахов

 

 

 

 

Свалиха мрежите!

Край на акцията във Варна!

 

Днес 29 май преди обяд, екипа на Портала за имоти на Варна посети супермаркет Кауфланд във Варна и видяхме с очите си, че мрежите са свалени.

 

Очакваме информация за останалите магазини на Кауфланд в България

 

Очакваме и официалното изявление на Кауфланд. Вчера PR на Кауфланд се свърза с нас и заяви, че започва свалянето на мрежите.

Това е факт, така че очакваме информация от цяла България.

Моля пишете на имейл: dnes@imotdnes.com

 

Благодарим на всички над 100 000 човека, които ни подкрепиха и бяха с нас в тази кампания.

 


 

31 май 2010 г.:

Официална позиция от страна на Кауфланд по случая:

 

Уважаеми г-н Манахов,

Екипът на Kaufland България благодари за Вашата ясна и непоколебима гражданска позиция. Реагирахме бързо и отстранихме мрежите от хипермаркети Kaufland, в които е имало такива.

Чистотата и хигиената са абсолютен приоритет за верига хипермаркети Kaufland. Затова и в бъдеще ще търсим адекватни начини да се справим с проблема, а именно наличието на птици в рамките на търговския обект. Ще изпробваме ултразвукова техника, която да не позволява навлизането на птици в хипермаркети Kaufland.

В заключение изразяваме желанието си в бъдеще да търсите директен контакт с Централата на Kaufland България, за да чуете позицията ни по всички теми, които пряко касаят клиентите ни и атмосферата в хипермаркетите.

Благодарим!


Kaufland България
Д-р Росица Попова
Ръководител отдел Връзки с обществеността

 


 

Благодарим за признанието и подкрепата:

 

 

 

Получихме информация, че на 31 май са махнати мрежите и в Кауфланд Русе!!!

 

 

 

Още статии на тема Кауфланд Варна:

Убиват птици в Кауфланд Варна
 
 
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
   1  2 3 4 5 6 » »»

Десислава: 2012-06-16 14:27:32 |

Честно, не съм очаквала толкова изродско отношение към тези малки, мили, беззащитни същества. Да го обесиш с главата на долу и при това без абсолютно никакво право на защита. Смятайте колко са елементарни, жалки, прости, и без идея за ценене на живота (независимо на кое същество) тези копелдаци от най-измикярския магазин на света Кауфланд!!!

д-р инж. Т. Страшимиров: 2012-06-16 14:27:32 |

"...Я поэтому их и птичками зову, потому что лучше птичек нет ничего на свете!" Ф. М. Достоевский Смятам, че няма нужда от коментар. Коментарът е направен от най-великия писател на всички времена.

арх.Ангелина Делкова: 2012-06-16 14:27:32 |

От дедите си знаем, че да влезе птиче в къщата ти или да си направи гнездо под стряхата носи щастие и късмет. Поздравления за позицията!

Сити Строй ЕООД: 2012-06-16 14:27:32 |

Много се радвам за бързата реакция

Милен Енчев: 2012-06-16 14:27:32 |

Браво!!!

адв. Лорета КИНЦЛ: 2012-06-16 14:27:32 |

Задължена съм за вниманието, с което уважаемият г-н Манахов ми е отговорил лично на подаденият от мен сигнал. Останах очудена, признавам, бях забравила изобщо, че съм писала такова сигнално писмо за този нечовешки "УЛОВ" на птици. Не съм запазила копие от написаното от мен писмо, но след консулт със сина ми установихме приблизителното време на подадения от мен сигнал - като че ли е минала повече от година време.Важното е, че все пак имаме ПОЗИЦИЯ НА ЧУВСТВИТЕЛНИ И СЪВЕСТНИ ХОРА и се е стигнало до свалянето на проклетите мрежи. С уважение към всички участвали в кампанията за спасяване на случайно влезлите и заблудени птици на територията на верига "Кауфланд"!Бъдете живи и здрави и все така грижовни и ЧОВЕЦИ! адв. Лори Кинцл - Варна

Венцислав Петров: 2012-06-16 14:27:32 |

Последният абзац от писмото най ме подразни: "В заключение изразяваме желанието си в бъдеще да търсите директен контакт с Централата на Kaufland България, за да чуете позицията ни по всички теми, които пряко касаят клиентите ни и атмосферата в хипермаркетите." Всички ние знаем, че ако накой беше отишъл директно в централата на Кауфланд България, той щеше да бъде ГРУБО ИЗГОНЕН от офисите след като (ако) бъде изслушан. ЗАТОВА ГРАЖДАНСКАТА ПОЗИЦИЯ ПО КАКВИТО И ДА БИЛО ВЪПРОСИ Е ПРОСТО "ЗАДЪЛЖИТЕЛНА" ако искаме да живеем в една по добра държава. Няма значение дали е за 2 лясотовици или за нещо по сериозно. Това е.

stan: 2012-06-16 14:27:32 |

Значи може да се постигне нещо чрез заемане на гражданска позиция ! Сега трябва да си поставим по-високи цели. Защото няколко спасени лястовици и едно куче са бягство от истинските проблеми. Трябва да намерим смелост да се изправим срещу тях, колкото и тежки да са. И да не очакваме, че успеем за няколко дни. Успех !

Nepetar Nepetrov: 2012-06-16 14:27:32 |

Petio e.... (моля без обиди и пишете на родната кирилица - админ)

Галин Пенев: 2012-06-16 14:27:32 |

До Петър Бояджиев, който писа в предишен пост: Петърчо, ако те насере птичка по главата е на късмет! Върви веднага да си пуснеш ТОТО.

   1  2 3 4 5 6 » »»

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии