Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Тузари живеят в палати, а плащат данъци за бунгала !?

 

Тузари масово маскират луксозните си палати като селски къщи и крият данъци. Измамата бе разкрита от служители на НАП в община Родопи, област Пловдив.В далаверата участвали едни от най-богатите хора в пловдивско.

Собствениците на скъпи къщи и вили с басейни и екзотични дворове в подножието на Родопите не обявявали нито направеното преустройство, нито реалния размер на новото строителство. Така от НАП им начислявали данъци като за старите селски къщурки, които те са наследили или изкупили.
От измамата всяка година хазната на община Родопи губи хиляди левове, оплакват се кметовете на Брестник, Белащица, Брани поле и Марково. Именно там се заселили много имотни пловдивчани. Вместо да имаме полза от тях и районът да се развива, те се скъпят дори за данък сгради и смет, коментира кметът на Брестник Георги Козов.
В община Родопи признават, че отдавна знаят за проблема, но не можели да спипат спестовните баровци, защото нямали достатъчно кадри. Шефът на данъчната служба в община Родопи Тодор Запрянов обясни, че хората му едва смогвали да се справят с всекидневната си работа. Затова нямали време да обикалят имотите, за да установяват разликата между обявеното и реално построеното. Той обеща, че след преструктуриране на екипите следващата година ще започнат и масови проверки на новопостроените палати.
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии