Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Трети пореден месец строителството в САЩ бележи ръст


И през месец януари, строителните предприемачи в САЩ работят по-повече нови жилищни проекти. Това се случва за трето поредно тримесечие и е знак за възстановяване на жилищното строителство. Ръстът спрямо януари 2009 година е от 21,1%.

 

Броят на издадените нови разрешителни за строеж през януари 2010 година е 621 хиляди единици. В сравнение със същия месец на 2009 година броят им е нараснал с 16,9 на сто.

 

Състоянието на жилищния сектор е важен ориентир за цялостното състояние на икономиката, защото активността на строителните предприемачи и на купувачите на имоти расте в периоди на икономически растеж. Това на свой ред води до откриването на нови работни места и до разцвет в предлагането на стоки и услуги, които са свързани със строителната индустрия.
 

 

За оживлението в строителния сектор на САЩ допринесе и по-мекото време в края на 2009 година, както и мерките на американското правителство за подпомагане на купувачите на първи имот. Срокът за подпомагане на купувачите на първи имот, бе увеличен до края на месец март 2010 година.
 

 

През изминалата 2009 година строителните предприемачи в САЩ са започнали работа по 554 500 жилищни обекта. Това е най-малката бройка, откакто статистиката започва да се води през 1959 година.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии