Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Със специално разработен интериор ще е новата детска градина в Пловдив

Вътрешният дизайн на нова детска градина в центъра на Пловдив е разработен на базата на цялостната концепция за пространственото и функционалното решение на обекта. Това стана ясно по време на докладването на техническия проект на заседание на Експертния съвет по устройство на територията към община Пловдив в края на изминалата година.

Разработката е на екип с ръководители арх. Цветелин Цоневски и арх. Светослав Иванов. В процеса на работата предварително е проучен нашият и чуждият опит при третирането на темата за детски заведения. Като консултант в архитектурния колектив е привлечена и д-р Петя Благоева-психиатър и психотерапевт.
 

Предмет на интериорната разработка е новоизграждащата се детска градина на ул. „Лъджене“ в централната част на Пловдив. Проектирането и строителството на нов монолитен стоманобетонен обем стартира през 2008 г. Съгласно инвестиционните намерения на общината се предвиждаше изграждането на два етажа и запазване на възможността за надграждане на още едно ниво. Грубият строеж бе възложен на „Кониел“ ООД. Надзор в строителството упражняваше „Пловдивинвест“ АД.
Водещата идея в изготвянето на проекта е използването на монохромни гами в основните детски помещения. Трите групи са решени в жълт, зелен и син цвят.

Концепцията е изведена във всички елементи от интериора.

Настилките във фоайето, детските стаи, гардеробните помещения, физкултурно-музикалния салон и кабинетите са от PVC материал на „Gerflor“. Санитарните помещения са с теракота, а кухнята с разливната-с гранитогрес. Подовете на складовите помещения ще бъдат изпълнени с антибактериално покритие. Стълбищните настилки са със специален ъглов предпазващ профил. В композицията е вложена пластичност на линиите и меки форми.
 

При стените са търсени цветови хармонии в гамата на основния цвят на отделните групи и преходни на решението на настилките. В зоните на стълбищните клетки са предвидени цветни декоративни композиции. Планирани са софити на таваните, като визията им е съобразена и с вида на осветителните тела. Таваните в понижената си част ще бъдат изпълнени от гипсокартон и са в хармония с цвета на стените и пода.
На идеята за общо цветово решение е подчинено и подвижното обзавеждане. При изпълнението на интериора ще бъде използван и синтез с други изкуства, като елементите ще бъдат изпълнени от художници. Синтезът включва цветни латексови композиции и стилизирани фигури от детския свят. Ще бъдат изготвени и позиционирани фасадните плоскости, емблемите, надписите и другите елементи за визуална комуникация.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии