Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Събарят заведенията по плажната ивица във Варна


Започна акция по събарянето и разчистването на заведенията по плажната ивица във Варна. Постройките по варненската крайбрежна алея ще бъдат разрушени, тъй като през настоящата 2010 година няма да има наематели, които да плащат за тях.

 

"Част от наемателите са засегнати от кризата, а други смятат, че просто наемите са нереално високи. Това са празни постройки, които повече няма да бъдат ползвани от досегашните си наематели", категорични са концесионерите на плажа.

 

"През последните дни махнахме ресторант "Престол" и един снек-бар от пясъка на Южния плаж, до края на май ще разчистим всичко, което е разположено на ивицата", коментираха от фирмата стопанин на плажната ивица във Варна.

 

През миналата 2009 година, три от най-големите плажни заведения, които години наред отнемаха най-голяма част от пясъчната ивица, бяха премахнати. Това са "Булгари", "Планета" и "А-Lounge".

 

"Тази година ивицата ще бъде изчистена напълно от кръчми по пясъка", съобщи за медиите Андрей Василев, търговски пълномощник на фирмата "Лазурен бряг - 91" ЕООД, която е концесионер на Централния варненски плаж.

 

Той уточни, че премахването на заведенията е в изпълнение на приетите миналата година промени в Закона за черноморското крайбрежие. Съгласно промените влезлите в сила законови промени, свободната зона на плажовете трябва да бъде увеличена от  досегашните 20% на 50%.

 

"Текстът на договора ни с Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) ни задължава свободната площ за плажуване да бъде увеличена", каза още Андрей Василев.

 

От компанията съобщиха също, че и сградата на Морските бани във Варна, ще бъде ремонтирана и възстановена в първоначалния си вид. Запланувано е ремонтът да приключи до началото на сезон 2010. Андрей Василев  уточнява, че те едва ли ще могат да бъдат върнати в напълно автентичния си вид и да отворят врати със съблекалните си на 2 нива. Строената през 20-те години на миналия век сграда на Морски бани във Варна е паметник на културата. Независимо от това тя бе частично разрушена и силно повредена именно заради изграждането на дискотеките, които сега предстои да бъдат премахнати.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии