Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Световноизвестна градина във Великобритания бе продадена за 5 млн. паунда
Една от най-известните градини в Обединеното кралство,"Леонардсли" в графство Западен Съсекс, бе продадена за 5 милиона паунда на бизнесмен от Източна Европа, пише британският вестник "Телеграф".
 

Той обяснява, че градината "Леонардсли" е с  площ 90 хектара и е прочута със своите рододендрони и азалии. От 1889 година градината принадлежеше на семейство Лоудер и винаги е била отворена за посетители, но новият собственик има намерение да я затвори за външни лица.
 

На територията на градината се намира имение, в което до сега се помещаваха офиси. Тази сграда също става собственост на купувача.
 

Според Робин Лоудер, пра-правнук на основателя, поддръжката на  градината "Леонардсли", е коствала на семействата им много време и усилия.
 

"Надявам се, че "Леонардсли" ще продължи да процъфтява. Може би новият собственик рано или късно отново ще позволи на обществото да се наслаждава на градината", споделя Робин Лоудер.
 

"Леонардсли" е една от най-красивите и известни английски градини. Неин основател е известният колекционер на растения Сър Едмънд Лоудер. Счита се, че в градината "Леонардсли" се намира една от най-богатите колекции от необичайни дървета, храсти, рододендрони, азалии и камелии.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии