Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Светлина в тунела на имотния сектор след изборите

Малко сме ви занимавали с политика, но все пак имаме нова партия с мнозинство и надеждите са огромни. Хората се събудиха и гласуваха. Апатията не успя да надделее над чувството за самосъхранение.


Специално в имотния сектор надеждите надали са да се спрат заменките, защото когато едни хора се нарекат управляващи и се наредят около тортата България - апетита идва с яденето.


Надеждите според нас за стабилизиране на държавното управление с реални действия. Смятаме, че трябва да се обърне внимание на фирмите от имотния бизнес за регламентиране на сектора чрез ясни правила и отговорности. Всичко е в доверието - има ли го - и продавача и купувача и посредника ще са спокойни, че няма да има изненада и всеки ще си вземе своето.


Внимание заслужават и банките, които се превърнаха в основен играч на пазара. Все още използват начини да печелят чрез скрити такси и лихви, закодирани в сложни, банкови термини. Това отблъсква хората и апатията надделява над желанието за ново жилище или офис.

Не става въпрос правителството да национализира банковата система, а да се въведат инструменти, които да възпират банките от съблазанта да смъкват по десет кожи - 5 стигат според нас.


Внимание и върху визовия режим с Русия. Няма нищо лошо - визите да се получават на българска територия. Руските пари пристигат постепенно и сигурно, но те не се движат просто така във въздуха. Те са в банковите сметки на живи хора, които се нуждаят от прости, житейски нужди: магистрали, пътища, канализация, облекчен режим за влизане в България, ред. Това на първо време стига.


И ето я светлината в тунела, остава само да не я изпуснем.


Екипът на ИМОТ ДНЕС ВАРНА



Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

Коментирай







Аз не съм бот  


« Обратно в статии