Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Суперлуксозните обекти се завръщат на елитния жилищен пазар в Москва

Към днешна дата най-висока активност демонстрира вторичния пазар, съобщават от компанията Knight Frank в мартенския преглед на пазара на елитни недвижими имоти в Москва.

 

През март тази година на първичния пазар на елитни жилища, броя на сделките се е увеличил с 9%. Продължават да бъдат предпочитани апартаментите в завършени жилищни комплекси- повече от половината приключени сделки са за завършени жилища.

 

Масовият пазар също показа растеж. Според ФГСР, броят на сделките регистрирани през март превишава със 71% индекса за февруари. Като цяло регистрираните през първото тримесечие на 2010 година сделки, са с 66% повече спрямо същия период на 2009 година.

 

През месец март цените на първичния пазар са се увеличили с 0,3%. Максимално увеличение на цените за месец бе регистрирано в район "Хамовники", където се строи ж.к "Градински квартал".

 

На вторичния пазар цените са нараснали с 4,5%. Разтежа се дължи на факта, че на пазара се появиха суперлуксозни апартаменти, които с началото на кризата бяха изтеглени като предложения. Собствениците също повишават цените, като се ръководят от високото ниво на търсене и очакванията за сезонна активност.

 

На пазарът на наемите, според Knight Frank, през март е имало затишие. Наемните цени са останали почти непроменени в сравнение с февруари. Обемът на предложенията се е увеличил с 12,6%, докато в същото време, търсенето на луксозни апартаменти под наем е спаднало значително.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии