Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Строителен хипермаркет “Баумакс” и във Варна


Австрийската верига "Баумакс" ще отвори още три хипермаркета в България, съобщи Никола Секай, изпълнителен директор на "Баумакс България". Те ще са във Варна, Плевен и Русе. Във вторник отвори врати първият им хипермаркет в София. Така броят им стана четири с обща търговска площ от 36 500 кв.м. Останалите са в Пловдив, Стара Загора и Бургас.

"Инвестираме във време на криза, защото виждаме, че може да се постигне успех", каза Секай. По думите му формулата е "най-голямо предлагане на най-ниски цени". Другата причина е, че в години на криза, хората прибягват до метода направи си сам, за да пестят пари, посочи Алойс Пенингер, член на борда на директорите за Централна и Източна Европа.

Хипермаркетът на "Баумакс" в столицата е най-големият на Балканите. Той се простира на площ от 14 хил. кв.м. Магазинът е разделен на четири сектора - строителство, техника, интериор, градина, и в него се предлагат 40 хил. продукта. Повече от половината от тях са произведени от български компании. Това подпомага местната икономика и дава възможност на българските производители и доставчици да намерят външни пазари, каза Секай. Хипермаркетът предлага първия център Drive - In, в който влизаш с автомобила си и директно товариш стоката. Има и допълнителни услуги като майстор, който може да извърши някои ремонти дейности в дома ви.

До края на годината "Баумакс" ще отвори още 5 магазина в други държави, съобщи Пенингер. Първият им хипермаркет в Турция ще заработи през следващата година. Въпреки кризата нямаме спад на продажбите за първото полугодие на годината спрямо миналата, каза Пенингер. За 2008 г. оборотът на групата е 1.42 млрд. евро, което е ръст от 12.5% спрямо 2007 г. Близо 56% от оборота идва от магазините в Централна и Източна Европа.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии