Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Стив Джобс най-после ще построи къща на мястото на историческо имение


За това намерение, съобщава изданието Gizmodo, което разполага с архитектурните решения и плана на имението, което главният изпълнителен директор на Apple, планира да изгради на мястото на обекта на културното наследство.

 

Историческото имение Jackling House, е разположено в град Вудсайд (Woodside), Калифорния и е построено през 1925 г., за  минния предприемач Даниел  Джеклинг. Къщата разполага с 30 стаи, включително 14 спални и е с обща площ от 1600 квадратни метра.

 

През 1984 г., Стив Джобс става собственик на имението и живее там със семейството си в продължение на десет години. От началото на 2000 г., бизнесменът планира да разруши имота, който е в очевидно влошено състояние и да построи удобна и модерна жилищна сграда. През 2004 г., Джобс, получи от местните власти разрешение за разрушаване на сградата, но срещна съпротивата на местните жители, които създадоха обществено движени за защита на Jackling House. След това започна дългогодишен съдебен спор между бизнесмена и жителите на града.

 

През август бе съобщено, че защитниците на историческото имение все пак са се предали, а сега Gizmodo публикува плана за изграждането на новата къща на Джобс. Според документите, имението е сравнително скромно, спрямо стандартите на знаменитостите - ще има пет спални, а гаража ще е за три автомобила. Общата му площ е 456 квадратни метра.

 

На снимката: Имението в сегащния му вид.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии