Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Спонсор на Доган се шири в луксозно имение в парк край Бургас

Фирма, чийто собственик е спонсор на ДПС, притежава огромен имот в парк "Росенец" в местността Отманлий край Бургас. Това е показала официалната проверка на Общината.

Информацията за луксозното имение е поискана от местната структура на ДСБ в Бургас, които твърдят, че апетитната вила е с десетки декари двор на брега на морето.

Според справката от общината базата е регистрирана на името на "Персонал инженеринг" ЕООД със седалище и адрес на управление София, бул. "Драган Цанков" 172.

Проверката е показала, че почивната станция в парк "Росенец" до неотдавна е била собственост на "Елкабел" АД - Бургас. През 2004 г. чрез сделка станцията преминава в активите на "Персонал инженеринг" ЕООД, уточняват от общината, но спестяват информацията за каква сума е придобит имотът.

"За нас беше важно да знаем дали всичко е законно, дали са изрядни разрешителните, платени ли са всички данъци. Тепърва ще поискаме и проверка на фирмата", каза лидерът на ДСБ в Бургас Таня Рускова.

Според справката в ДАКСИ фирма "Персонал инженеринг" е част от "Минстрой холдинг", чийто управител е Николай Вълканов. Той е бивш вицепрезидент на "Мултигруп" от времето, когато фирмата беше собственик на "Елкабел" АД, а в един период дори използваше дружеството - традиционен производител на кабели, за търговия със сол и захар.

Това обяснява защо точно неговата фирма придобива базата на "Елкабел". Вълканов е известен още като дясната ръка на Ахмед Доган и човека, свързан с голяма част от бизнес делата на лидера на ДПС, припомня вестник "Дневник".

Името му бе замесено в скандала около бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров и бившия началник на Националната следствена служба Ангел Александров.

Николай Вълканов беше сочен за човека, който е предавал заплашителни реплики, отправени от министър Овчаров към Александров. Тогава Вълканов отрече да е замесен в скандал, чиято цел е свалянето на Овчаров от поста, както и отрече да е имал и каквито и да било бизнес отношения с Ахмед Доган.

Вълканов обаче е в списъка на основните спонсори на предизборната кампания на ДПС на последните парламентарни избори. Според официалните данни холдингът е превел по сметките на партията 25 000 лв., според други източници обаче през изборната 2005 г. той е дарил на ДПС над 80 000 лева.

 

Източник: aktualno.com

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии