Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

СОПА е за публичен диалог с акционерите на "Холдинг Варна" АД

Освен от изпълнителните директори, от СОПА очакват реакция и от основните акционери на "Холдинг Варна" АД и по-специално от г-н Марин Митев, както и от общото събрание на акционерите на дружеството на 25.06.2010 г. от 11.00ч. в гр. Варна, к.к. „Свети Свети Константин и Елена”, хотел „Азалия”


До Ивелина Кънчева Кънчева – Шабан
Изпълнителен директор на „Холдинг Варна” АД 
За бъдещето на Варна и България  


     Уважаема госпожо Шабан, 

     Съжаляваме за проявеното от Вас, а вероятно и от органите за управление и акционерите на „Холдинг Варна” АД неразбиране на мотивите, които ни накараха да напишем откритото писмо по случай първата годишнина от сключването на нищожния договор за продажба на 122 дка от крайбрежната брегова ивица и Морската градина.
     Ако бяхме тясно скроени хора, щяхме да се впечатлим от ехидния тон и оригиналните остроумия и да Ви отвърнем по подобен емоционален начин. Повярвайте ни и Вие би трябвало да се убедите досега, че сме способни да оборим и осмеем всеки заядлив аргумент в „благодарственото” Ви писмо, ведно с правописа. Например законът ни позволява да се позоваваме на данните в сайта на Търговския регистър, където срещу ЕИК 103249584 са обявени удостоверение за актуално състояние от 21.01.2008 г. и актуален учредителен акт, в които наименованието е изписано „Холдинг Варна А” АД. Надяваме се инициативата за актуализирането на данните да е на новоизбрания на 10.04.2009 г. изпълнителен директор на „Холдинг Варна” АД, т.е. Ваша. 

     Не това обаче беше и не това е целта ни. Целта ни е да преодолеем заслепението от силата, която както сочи историята, винаги е преходна, за да влезем в ползотворен публичен диалог за бъдещето на Варна и България. Защото ни е известно, че насила можеш да вземеш, но не и да дадеш. 

     За нас е стратегически важно законите да се спазват, каквито и да са те, а лошите закони да се променят по съответния конституционен ред. По тази причина категорично не сме съгласни да се строи върху земя, която е изключителна държавна собственост, но някак си се води неприкосновена частна собственост. Затова посочихме концесията като възможен изход за осъществяването на проекта, но хипотезите дали и какво точно да се строи е разумно да се обсъждат едва след унищожаването на договора за продажба. 

     Ако ТИМ, в качеството си на собственик на държавата успее да промени чл.18 ал.1 от Конституцията, казусът би бил съвсем различен. Тогава би могло процедурата по продажбата на земята да се извърши отново, разбира се при съответните гаранции за спазване на обществения интерес.

     В заключение ще отбележа, че досега не съм се обръщал конкретно към Вас и не съм правил намеци за здравословното Ви състояние. Надявам се то да продължи да бъде все така добро, за да сте в състояние и Вие да разберете, че никой не може безкрайно дълго време да върви против собствения си народ и обективните икономически процеси и ако варненци искат, нека поне крайбрежието на Морската градина да остане незастроено с хотели и казина, както и да бъдат наречени те в разрешенията за строеж. 

     С благодарност за Вашите благодарности: 


Юлиян Чолаков
СОПА
22.06.2010 г. 

Забележка: Писмото е изпратено до "Холдинг Варна" АД на адрес office@holdingvarna.com. Отворено е на 22.06.2010 г. в 09:53:26 часа и в 12:47:33 часа.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии