Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

София: Собственик на рушаща се сграда глобен 100 хиляди лева

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова издаде наказателно постановление с глоба в размер на 100 000 лв. на управителя на „Ти Ей Би Риъл Естейт” ЕООД Ефстратиос Катсалис. То е на базата на акт за установяване на административно нарушение от 4 декември. Фирмата „Ти Ей Би Риъл Естейт” е собственик на „Голямата фабрична сграда” в комплекса „Захарна Фабрика”. Комплексът е архитектурно-строителен паметник на културата с национално значение.

При извършена проверка на 03.12.2009г„ от служители на район "Илинден" на строеж се установява, чекомплекса не се стопанисва и охранява. Портала е широко отворен и през него безпрепятствено преминават  каруци, натоварени със строителни и метални елементи от конструкцията на сградите. На места липсват ограждения. В североизточната част на имота, оградата е разрушена, което е предпоставка за непрестанни набези и разграбване на сградите. В резултат на бездействието на собственика в източната част от халетата, подовите и покривни конструкции са съборени заедно с носещи ферми, част от материалите са изнесени. В останалите сгради са нанесени големи щети и разрушения, предимно във вътрешността на сградите, включително носещи елементи: разрушени са вътрешни зидове, демонтирани са стоманени колони, носещи стоманени греди и др. Елементи от подовите конструкции.

Демонтирана е голяма част от покривната ламарина. Частично е разрушен тухлен зид на източната фасада и е паднала част от покривната конструкция на едноетажна сграда, находяща се източно от „Голямата фабрична сграда", представляваща едноетажно промишлено хале със стоманени покривни ферми и тухлени фасадни стени. Вследствие на безстопанственото отношения са нанесени значителни увреждания на комплекса от сгради и се създава опасонст заувреждане на ахтитектурно-строителен паметник.на културата с национално значение. 
 

Извършеното нарушение е констатирано и отразено в акт за административно нарушение. Срущу АУАН не е постъпило възражение чрез район Илинден.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии