Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

София: Австрийци ще строят офис сграда за 12 млн. евро

Дружеството за инвестиции в недвижими имоти Sparkassen Immobilien, подразделение на австрийската Erste Bank, планира да изгради сграда с офис пространства на стойност 12 млн. евро в София, съобщи Фридрих Вахрниг, член на управителния съвет на компанията, цитиран от Seenews. Имотът ще бъде завършен до 2013 г., прогнозират от фирмата. Това не е първият обект на дружеството в София, Sparkassen Immobilien участва в строежа на мол "Сердика център" и отделно инвестира в изграждането на малка офис сграда, разположена върху 5000 кв.м.

"През следващата година ще наблюдаваме голямо предлагане на имоти, като това може да продължи две години, но след това пазарът ще се изчерпи и затова решихме да инвестираме-компаниите, които ще дойдат след две години тук, ще търсят нови модерни пространства, преди всичко в търговския сектор, хотелиерството и офис сектора", обяснява Фридрих Вахрниг . По думите му това са и сегментите, които ще се развиват независимо от последиците, причинени от глобалната икономическа криза в сектора на недвижимите имоти.

В момента компанията има и друг проект в София-изграждането на малка офис сграда с площ 5000 кв.м. Финансирането вече е осигурено, като единственото условие да започне строежът е получаването на строително разрешително, казаха още от компанията.

В България групата участва съвместно с ECE Projektmanagement в проекта за изграждане на мол "Сердика", който ще бъде разположен върху площ 167 000 кв.м и ще предлага 53 000 кв.м търговски пространства, 33 000 кв.м офиси и 1600 паркинг места. "Оптимисти сме и смятаме, че ще отворим "Сердика център" със 100% наети площи през следващата пролет", коментира Вахрниг. Мениджърът прогнозира, че източноевропейският регион ще остане интересен за сектора на недвижимите имоти и конкретно в България се очаква да се съвземе от кризата през 2011 г.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии