Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Собствен - печеливш сайт за успешна продажба на имоти

Много хора проумяха, че интернет е място за правене на пари. Мисълта да поръчат сайт на фирмата си на пръв поглед звучи разумно, но каква е реалността?

 

В момента интернет бизнеса и в частност създаването на сайт в парично изражение се движи между 200 и ...
Сайтове за двеста лева ‘правят’ предимно младежи и студенти, понаучили това онова в училище. На пръв поглед това, което ви предлагат прилича на сайт - дори за да ви спечелят окончателно, може да ви ‘сложат’ и елементи на флаш. Така погледнат сайта през вашите очи си е много красив даже.


Проблемите идват после: Доброто момче, което ви е направило красивия сайт, решава да замине, а заедно с него и паролите за достъп до панела за управление на домейна, хоста и съдържанието.


Дори този сценарий да не се изиграе - в края на първата година удряте чертата и не отбелязвате никаква печалба от сайта.

Задавате си естествено въпроса - къде е причината, след като сайта си е хубав?


Причините са много прости: За да печели един сайт – той трябва да е посещаван. За да е посещаван, трябва да е завоювал позиция по ключови думи в Google. Позицията по ключови думи се постига с добра конфигурация на архитектурата на сайта, богато съдържание и индексация на страниците в търсачката. Това означава – търсачката да е известена за съществуването на страниците на сайта, за да ги взема под внимание и да класира сайта като полезен за потребителите.

Потребителите са най-важното звено във веригата, защото заради тях вие поръчвате сайтове, заради тях търсещите роботи на Google се ‘завират’ в знайни и незнайни сървъри, а потребителите разчитат на търсачките да им намерят най-полезната и подробна информация.

Потребителите на всичкото отгоре търсят предимно текст и за съжаление колкото и да мига и святка сайта, роботите на търсачките подминават с безразличие, защото пък някой ги е програмирал да търсят текстове.

Равносметката: Създаването на качествен сайт ще ви излезе средно 1200 лв. За да се придвижва в търсещите машини и да печели позиции, пригответе още толкова. За реклама по други сайтове сумата ще е не по-малко от 2000 лв. За администратор, кото да се грижи за съдържанието, ако разбира се си губите времето вие – поне 4000 лв. на година. Хост и домейн още 100 лв. на година. До тук сметката е 8500 лв. + ДДС =10 200 лв.
Мислите ли, че ще възвърнете инвестицията?

 

Източник: ТАНГРАМ МЕДИА ООД

 


 

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии