Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

След обществения натиск във Варна от Е.ОN изразяват готовност да се справят с проблемитеСлед вчерашният граждански протест пред сградата на Е.ОN във Варна иницииран от ВМРО,  днес 14.04.2010 г. от 11:00 ч. бе проведена среща между представители на Управителният съвет на компанията в лицето на  председателя Гюнтер Шуберт и членовете Мартин Краус и Бойко Димитрачков от една страна и представители на гражданския протест от друга.

 

На срещата протестиращите поставиха своите искания и тези на всички граждани. 
 

 

Основните искания са: цената на тока да не се увеличава, точен и ясен отчет на направените инвестиции и строг контрол на кражбите на ток в циганските квартали.

 

Поставени бяха и редица проблеми на потребителите касаещи замерването на неизправните според E.ON електромери, начисляването на неплатената енергия както и методиката и периодите на отчитане. От E.ON са съгласни със съществуването на тези проблеми и изказаха готовност да се справят с тях, като за тази цел помолиха за регулярни срещи на 3 месеца в които да се отчита пред гражданите за напредъка на компанията.
 

 

От своя страна инициаторите на протеста се ангажираха с предоставянето на конкретните проблеми на гражданите пред ръководството на E.ON като заедно ще се следи за тяхното решаване.
 

 

От енергоразпределителната компания изказаха мнение, че в последните 5 години цената на електроенергията се увеличава най-вече под натиска на държавните компании производители на ток и повечето от проблемите които имат са именно от там.
 

 

ВМРО, в качеството си на политическа организация, пое ангажимент да постави общите проблеми пред регулатора и Министъра на енергетиката.
 

 

Бе изразена увереност, че от  E.ON в най-кратки срокове ще покажат, че уважават своите клиенти и имат желание да продължат да работят в България. Защото при липса на напредък протестите ще продължат и няма да са само във Варна.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии