Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Шведи купиха “Евроком” и “Кейбъл Тел” за 210 млн. евро
Шведският инвестиционен фонд EQT V (EQT) придоби 100% от "Евроком" и 70 на сто от капитала на "КейбълТел" за сумата от 210 млн. евро, съобщи пред журналисти съдружникът във фирмата собственик на фонда-EQT Partners, Пьотр Чапски. 120 млн. евро е цената на придобиване, а 90 млн. представляват бъдещите инвестиции на фонда в кабелните оператори.

Засега "КейбълТел" и "Евроком" ще работят паралелно и със старите си търговски си марки, но през 2010 г. ще бъдат слети във фирма с ново име, каза Ищван Полони, главен изпълнителен директор на "Евроком" и "Кейбълтел". В сделката е включено и поделението на "Кейбълтел" в Македония, уточни Полони.

Рон Финли, собственик в "Кейбълтел" ще запази миноритарен дял от 30 процента, които ще прехвърли в новосъздадената компания и ще инвестира допълнителен капитал. Новата компания планира инвестиции в кабелната мрежа, както и в нови продукти за цифрова телевизия, широколентов интернет и телефония.

"Ще предлагаме в България най-нови услуги, които сега има само в САЩ и в Европа", каза Полони. Новите собственици на кабелните оператори очакват приходите на новата кампания да са около 70 млн. евро годишно.

Сливането на двете компании е одобрено от Комисията за защита на конкуренцията. Консултант по сделката е ING Bank.

EQT V е инвестиционен фонд, който основно осъществява инвестиции в Северна Европа.
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии